Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ TOURNIQUET ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ Δ. Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

 

Καρδίτσα   27/ 02/ 2024.

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

        Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας μετά τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν λίγο πριν το τέλος του 2023 στου Ρέντη, με  τραγική κατάληξη  το θάνατο του 31χρονου συναδέλφου μας των ΥΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, αποφάσισε να κινηθεί άμεσα για τη διερεύνηση και εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών για τη διάσωση  ζωών, σε σοβαρά περιστατικά τραυματισμών.

Ομόφωνα, τον Ιανουάριο του 2024, αποφασίστηκε η άμεση αγορά δυο (2) φαρμακείων για τη Διμοιρία Υποστήριξης Καρδίτσας και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας με όλα τα απαραίτητα υλικά, ενώ ταυτόχρονα γεννήθηκε η ιδέα κάλυψης με φαρμακεία ανάλογου τύπου σε όλα τα υπηρεσιακά οχήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας η εταιρία ΑΒΑΞ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα, μέσω του κ. Κάιλα Κωνσταντίνου, Διευθυντή του εργοταξίου στην Καρδίτσα και με την κοινωνική ευαισθησία που τη διακρίνει, ανέλαβε τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Αποτέλεσμα είναι τα 16 πλήρως εξοπλισμένα κινητά φαρμακεία μάχης ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις για την περιποίηση, την περίδεση και το σταμάτημα αιμορραγικών τραυμάτων με χρήση Tourniquet και αιμοστατικών επιδέσμων πίεσης διαφόρων μεγεθών.

Μετά την παραλαβή των φαρμακείων, αντιπροσωπεία του Σωματείου μας συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας Ταξίαρχο κ. Μπιλιάλη Στυλιανό, ώστε να διευθετηθεί άμεσα ο τρόπος εκπαίδευσης του Αστυνομικού προσωπικού, διαβεβαιώνοντας μας ότι θα σταθεί αρωγός.

Ως σωματείο, ευχαριστούμε δημόσια την εταιρία ΑΒΑΞ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. για την ευγενική της χορηγία, καθώς και τον Ταξίαρχο κ. Μπιλιάλη Στυλιανό για τη διάθεση συνεργασίας, με απώτερο στόχο ένα ασφαλέστερο μέλλον για τους συναδέλφους μας και την κοινωνία μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: