Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

ΕΥΧΕΣ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Καρδίτσα  14/ 08/ 2022.

  

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

   Η κοίμηση της Θεοτόκου δεν αποτελεί για την Χριστιανοσύνη ένα πένθιμο γεγονός, αντιθέτως είναι μια από τις χαρμόσυνες γιορτές της καθώς η Παναγία μας, η μητέρα Θεού και ανθρώπων «μετέστη προς την ζωήν».

Σύμφωνα με τη Θρησκευτική μας παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, προετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους. Την ημέρα της κοίμησης δεν θα προλάβαιναν όλοι τους να είναι έγκαιρα κοντά της και έτσι μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε δίπλα της για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. 

Το σώμα της τοποθετήθηκε στο μνήμα της Γεσθημανής και μετά από τρείς ημέρες όπως ακριβώς συνέβη και με τον Ιησού, ο τάφος της βρέθηκε άδειος, καταλαμβάνοντας τη θέση της στους ουρανούς για να ατενίζει από εκεί πλέον το ανθρώπινο γένος ανά τους αιώνες, για να ακούει αδιάλειπτα τις προσευχές και τους αναστεναγμούς όλων των ανθρώπων που επικαλούνται το όνομα της και να προσφέρει απλόχερα ως αληθινή μητέρα την προστασία και την φροντίδα της!

Πλέκοντας ευλαβικά τα χέρια μας, ενώνουμε και τη δικιά μας προσευχή με τις προσευχές εκατομμυρίων ανθρώπων και ευχόμαστε πρωτίστως σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες καθώς και στις οικογένειες των συναδέλφων μας εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, χρόνια πολλά με υγεία και κυρίως πίστη, πως αν κάποια στιγμή της ζωής μας όλα μοιάζουν δύσκολα και απροσπέλαστα, η προσευχή στο πρόσωπο της Πανάγιας μας και η επίκληση του ονόματός της, θα απαλύνει τον πόνο και θα μας δώσει τη δύναμη και την ώθηση να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο της ζωής!

Χρόνια πολλά !



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: