Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ!

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

      Μετά τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, τον Πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες τεσσάρων (4) εκ των μεγαλύτερων Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας για πρώτη φορά,  το τελικό συμφωνημένο πόρισμα για την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου διάψευσε τις ελπίδες του υγειούς φίλαθλου κόσμου της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης.

Το κλείσιμο των συνδέσμων, με τη διατήρηση ενός μόνο στην έδρα της εκάστοτε Π.Α.Ε. είναι ένα θετικό βήμα, φτάνει να εφαρμοστεί και να τηρηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Δυστυχώς τα αποφασισμένα «σκληρά μέτρα» σταματούν εκεί, καθώς η ανακοίνωση για τη φύλαξη των γηπέδων και τον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών επανέρχεται στην Ελληνική Αστυνομία, επιφυλάσσοντας επιπλέον πάρεργο στις πλάτες των Ελλήνων Αστυνομικών και ένα μέτρο ενίσχυσης της ανασφάλειας των Ελλήνων πολίτων.  

Είναι τραγικό, ότι τη στιγμή που το αέναο αίτημα του Αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος, μιλά για πλήρης απεμπλοκή των Αστυνομικών δυνάμεων από ιδιωτικά συμφέροντα επιχειρηματιών, συντασσόμενο πλήρως με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης που τάσσεται υπερ σκληρών μέτρων και βαριάς τιμωρίας των υπευθύνων για εγκλήματα οπαδικής βίας, αντ’ αυτού, βλέπουμε πισωγύρισμα και δώρα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που γλιτώνουν όχι μόνο τις ευθύνες φύλαξης και διαχείρισης των οπαδών τους, αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που δίνονταν σε εταιρίες ιδιωτικής φύλαξης, δίχως να υπολογιστούν οι εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας από ανθρώπους που προσελήφθησαν γι’ αυτή τη δουλειά.

Θεωρώντας κάποιοι, ότι το να κάνουν  τους συνάδελφους μας υπαλλήλους ιδιωτικών συμφερόντων, με ρόλο μόνιμου εξιλαστήριου θύματος είναι η λύση για την εξυγίανση του αποστήματος του Ελληνικού ποδόσφαιρου, τους λέμε πολύ απλά ότι διέψευσαν τις ελπίδες ενός ολόκληρου έθνους, βρισκόμενοι μακριά από την σκληρή πραγματικότητα, με θύματα που δεν είναι ανάγκη να υπάρξουν πλησίον των καλά φυλασσόμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά στα  στενά, τις γειτονίες και τους δρόμους λόγω απουσίας των ελλιπών Αστυνομικών δυνάμεων.

Η Ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να επανεξετάσει τα μέτρα κατάλυσης της οπαδικής βίας και να σταθεί συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία και τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: