Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ Κ. ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.

Π Ρ Ο Σ:

1) Αντιστράτηγο ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας. 

(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 

Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η:

1) Υποστράτηγο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ Αστέριο, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας.

2) Ταξίαρχο ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ Θωμά, Διευθυντή Αστυνομίας Καρδίτσας.

3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπάλληλων.                                                                                                                                    

                                                                                     Καρδίτσα   12/ 06/ 2022. 

                                                                                  Αρ.  Πρωτ. : 701/ 1 / 20 . 

ΘΕΜΑ:  Αποσπάσεις προσωπικού Ομάδων Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

    Με την υπ. αριθμ: 1259/22/1224400 από 10-06-2022 διαταγή Α.Ε.Α./ Κλάδου Τάξης/ Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης προς τη ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, καλούνται έξι (6) υπηρετούντες Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Θεσσαλίας, να αποσπαστούν για έναν (1) μήνα στην Α΄ Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Δυστυχώς οι ανησυχίες και η αγανάκτηση των συναδέλφων μας που στελεχώνουν την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) του Νομού μας μας αναγκάζει να σας παραθέσουμε μέσω της επιστολής μας τους προβληματισμούς τους για την αναστάτωση που προκάλεσε τόσο στους ιδίους, όσο και στα μέλη των οικογενειών τους η διαταγή σας αυτή, καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά σε σύντομο χρονικό διάστημα για ενίσχυση άλλης υπηρεσίας που ζητείτε ενίσχυση από το συγκεκριμένο προσωπικό των ομάδων αυτών δίχως να ερωτώνται εάν το επιθυμούν η δύνανται να συμμετάσχουν.

Κύριε Αρχηγέ, οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της επαρχίας, σε  μεγάλο ποσοστό, αποτελούνται από συναδέλφους οι οποίοι λόγω των αυξημένων οικογενειακών τους υποχρεώσεων οι άλλων προσωπικών δυσκολιών, επανδρώνουν τις ομάδες αυτές κυρίως λόγω της αδυναμίας τους να συμμετάσχουν σε κάθε είδους αποσπάσεων, δίχως ταυτόχρονα να αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έκτακτα γεγονότα, όπως του Έβρου, που στελέχη των ομάδων αυτών δήλωσαν εθελοντικά να αποσπαστούν στα σύνορά μας, στεκόμενοι τότε δίπλα σας στη πρώτη γραμμή.

Αν το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός του προσωπικού των ομάδων αυτών, αντί αιτίες επιβράβευσης για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων τους, αποτελούν αιτίες «καταδίκης» για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, θεωρούμε βέβαιο ότι εάν συνεχίσουν να εκδίδονται διαταγές που τους «στοχοποιούν» και η κάλυψη των θέσεων τελικά επιτυγχάνεται από μη επιθυμούντες συνάδελφους τη στιγμή που υπάρχουν εθελοντές με ανάλογες γνώσεις σε άλλες υπηρεσίες, η τακτική αυτή θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που επιχειρούνται να επιλυθούν.

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τις ανησυχίες που σας μεταφέρουμε και η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών μέσω διαταγών αποσπάσεων, να αφορούν κατά κύριο λόγο επιθυμούντες  αστυνομικούς, δίχως να εξαιρούνται συνάδελφοι που κατέχουν αποδεδειγμένα τις γνώσεις και την εμπειρία που θεωρεί ως προσόν η εκάστοτε διαταγή, καθώς η προϋπηρεσία κάθε αστυνομικού δεν αντικατοπτρίζεται μόνο μέσα από τη θέση που καταλαμβάνει και υπηρετεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά αποτυπώνεται μέσα από τον υπηρεσιακό του βίο. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: