Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Ε.ΑΣ.Υ. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.


Καρδίτσα    08/ 12/ 2021.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ  Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

     Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ενημερώνουμε και διευκρινίζουμε στο σώμα ότι, δικαστική αντιπρόσωπος, μετά από αίτηση που κατατέθηκε στο αρμόδιο πρωτοδικείο Καρδίτσας, για ορισμό δικαστικού εκπροσώπου την 10η Δεκεμβρίου 2021 από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, ορίστηκε για τον αναφερόμενο σκοπό η κυρία ΑΚΡΙΒΟΥ Ειρήνη, η οποία και αναλαμβάνει την ευθύνη για τη νομική διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, εκτελώντας χρέη προέδρου αυτής.

Μετά τον ορισμό της δικαστικού αντιπροσώπου και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, με τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας, στην οποία συζητήθηκε και αναλύθηκε διεξοδικά η σειρά της εκλογικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό,  δίνοντας βάση κυρίως στα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19, όλων των συμμετεχόντων σε αυτή. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν: 

α) τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, θα προσέρχονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, που έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό, με τάξη και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα από το Νόμο μέτρα προφύλαξης από τον covid-19. 

β) στην αίθουσα θα παραβρίσκονται δυο (2) κάλπες και δυο ξεχωριστοί χώροι υποδοχής (παραβάν)  των μελών, για τη μυστική ψηφοφορία και την κατάθεση του ψήφου τους. 

γ) Η πρώτη κάλπη, με το αντίστοιχο παραβάν, θα φέρουν σήμανση «ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ» και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την ψηφοφορία και την κατάθεση της ψήφου μέσα σε σφραγιστό φάκελο.

δ) Η δεύτερη κάλπη και το δεύτερο παραβάν που θα βρίσκονται στο χώρο, θα φέρουν την ένδειξη  «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.»  και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την ψηφοφορία και την κατάθεση της ψήφου μέσα σε σφραγιστό φάκελο. 

ε) Σε κάθε παραβάν θα αναγράφεται (σε έντυπο Α4), το ανώτερο όριο σταυρών που προβλέπονται για κάθε όργανο. 

ζ) ) Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ. Α. Καρδίτσας και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα παραβρίσκεται για το σκοπό αυτό στο χώρο, η οριζόμενη από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 26ης Νοεμβρίου 2021 εφορευτική επιτροπή, η δικαστική αντιπρόσωπος και τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, που τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα θα προσέρχονται για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. 

η) Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας που ορίζονται από το καταστατικό, θα κυμανθούν αυστηρά από της 08:00 π.μ. έως της 18:00 μ.μ. και όσοι προσέρχονται στην εκλογική διαδικασία, παρακαλούνται όπως φέρουν μαζί τους, πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης η τελευταίου αρνητικού Rapid Test τρέχουσας εβδομάδας.

θ) Κατά τη διάρκεια καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, μπορούν να παραβρίσκονται στο χώρο,  η εφορευτική επιτροπή, η δικαστική αντιπρόσωπος και από ένας εκπρόσωπος των δυο παρατάξεων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. 

Όλα τα υπόλοιπα διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν την εγκυρότητα ή την ακυρότητα της εκλογικής διαδικασίας, των συμμετεχόντων και των έγκυρων ψηφοδελτίων,  θα κοινοποιηθούν και θα αναλυθούν εκτενέστερα την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, στους επικεφαλής των δυο κατατιθέμενων ψηφοδελτίων. 

Προσκαλούμε από πλευράς μας όλους τους συναδέλφους, να προσέλθουν και να τιμήσουν με τη παρουσία τους την εκλογική διαδικασία, ζητώντας την κατανόησή τους για αυστηρή τήρηση όλων των παραπάνω προβλεπόμενων μέτρων, που θα εξασφαλίσουν μια ομαλή και ασφαλή εκλογική διαδικασία!

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

-Ο-

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

       ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης.

   697 432 7165.

 

 

-ΤΑ  ΜΕΛΗ-


        ΣΑΝΤΑ Ζωή.                                                                              ΜΠΟΥΚΑΡΗΣ Μιλτιάδης.

       693 237 2463.                                                                                      697 830 5448.

Δεν υπάρχουν σχόλια: