Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Π.Κ.Ε.


Π Ρ Ο Σ

1) Αντιστράτηγο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας. 

(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 

2) Αντιστράτηγο ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομία Βορείου Ελλάδας.

(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 

3) Ταξίαρχο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ Αστέριο, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό  Διευθυντή Θεσσαλίας.


4) Ταξίαρχο ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ Θωμά, Αστυνομικό Διευθυντή, Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

 

5) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπάλληλων.

                                                                                                                             

                                                                                      Καρδίτσα  10/ 11/ 2021.

 

                                                                                      Αρ. Πρωτ.: 701/ 1  / 16  

 

ΘΕΜΑ:  Αποσπάσεις των Ομάδων Π. Κ. Ε  Καρδίτσας. 


Κύριε Αρχηγέ,  

       Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας, σας αποστείλαμε την Υπ. Αριθμ: 701/ 1/ 14 από 20/ 09/ 2021 επιστολή μας, στην οποία ζητήσαμε αιτιολογώντας, τη μετατροπή των εβδομαδιαίων αποσπάσεων, στη Διεύθυνση Αστυνομίας  Ευβοίας, σε μηνιαίες, τονίζοντας κυρίως την εξοικονόμηση δυνάμεων και τη μείωση της καταπόνησης που θα επέφερε η αλλαγή αυτή, τόσο στους συναδέλφους μας, όσο και στις οικογένειές τους. 


Η λύση που δόθηκε και προωθήθηκε από το Αρχηγείο μας, με τη δεκαπενθήμερη (15) ενίσχυση αυτών των περιοχών με δυνάμεις Ο.Π.Κ.Ε. ναι μεν μείωσε τον αριθμό των αποσπασμένων σε έξι (6), πλην όμως αυτές, απευθύνονται και επιβαρύνουν, μια μικρή ομάδα δεκατριών (13) συνάδελφων μας, που αποτελούν τη μόνιμη δύναμη των Ομάδων αυτών στη Δ. Α. Καρδίτσας.


Αν και το φιλότιμο και η επαγγελματικότητα των ειδικών αυτών ομάδων, είναι αδιαμφησβήτητα και αποδεδειγμένα, δεν καλύπτουν τα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται, τόσο από τους ίδιους, όσο και από εμάς, κατά πόσο και για πόσο χρονικό διάστημα, μπορούν να «αντέξουν» αυτές τις συνεχόμενες, ταυτόχρονες και επι μακρόν αποσπάσεις, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όταν με μια ακόμη διαταγή του Αρχηγείου μας, επιπλέον τέσσερις (4) συνάδελφοί μας, αποσπώνται ανά δεκαπενθήμερο (15) στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, ανεβάζοντας τον αριθμό των αποσπασμένων υπηρετούνταν από την Ο.Π.Κ.Ε. Καρδίτσας σε άλλες διευθύνσεις στους επτά (7);


Κύριε Αρχηγέ, αν το να υπηρετείς σε μια μάχιμη ομάδα πρώτης γραμμής, η επιβράβευση που λαμβάνεις είναι η συνεχόμενη απουσία από την οικογένειά σου, αναρωτιόμαστε, εάν στο τέλος θα παραμείνει κάποιος συνάδελφος, με δικιά του επιθυμία, να συνεχίσει να στελεχώνει τις ομάδες αυτές;


Ζητώντας την κατανόησή σας ακόμη μια φορά παρακαλούμε, εφόσον συνεχίσουν να ενισχύονται με αποσπάσεις οι προαναφερόμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις με συναδέλφους άλλων περιοχών, όπως εξετάσετε το αίτημά μας, η κάλυψη των αναγκών αυτών να πραγματοποιείται από μηνιαίες αποσπάσεις επιθυμούντων  αστυνομικών, δίνοντας τέλος στην «άδικη μεταχείριση» του προσωπικού μιας μικρής ειδικής ομάδας συναδέλφων μας, που έχουν προσφέρει με τις υπηρεσίες τους σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: