Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΕΥΧΕΣ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Κατά τη Θρησκευτική μας παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, προετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους.

Την ημέρα της κοίμησης, δεν θα προλάβαιναν όλοι οι Απόστολοι να είναι κοντά της, έτσι μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε δίπλα της για τον τελευταίο χαιρετισμό.

Το σώμα της τοποθετήθηκε στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρείς μέρες ο τάφος ήταν άδειος, η Παναγία μας μετετέθη εις τους ουρανούς και από εκεί πλέον ατενίζει το ανθρώπινο γένος, ακούγοντας αδιάλειπτα όλες τις προσευχές και τους αναστεναγμούς πληγωμένων ανθρώπων που επικαλούνται το όνομα της.

Ο φετινός εορτασμός κοιμήσεως της Θεοτόκου, βρίσκει τον κόσμο μας να εκλιπαρεί για ένα καλύτερο αύριο, καθώς αυτό φαντάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Μας βρίσκει όμως περισσότερο ενωμένους και δυνατούς από ποτέ, σε έναν κοινό αγώνα, σε μια κοινή προσπάθεια, με κοινές αγωνίες και αισιοδοξία, όχι μόνον για το αύριο, αλλά και για την υγεία αγαπημένων μας προσώπων!

Ενώνοντας την παράκλησή μας, με τις παρακλήσεις εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία και κυρίως πίστη, πως κι αν όλα μοιάζουν δύσκολα σήμερα που βρισκόμαστε στη μέση της καταιγίδας, μετά από αυτή ακολουθεί πάντα η γαλήνη, η νηνεμία και ο καθαρός ουρανός!

Είθε το βλέμμα της Παναγίας μας να είναι στραμμένο πάνω μας, προφυλάσσοντάς μας από κάθε κακό!

Καλή Παναγιά!







Δεν υπάρχουν σχόλια: