Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

Καρδίτσα  20/ 09/ 2023.

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

       Συνάδελφοι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, άμεσα ανταποκρινόμενη στις αγωνίες και στα ερωτήματα των συνάδελφων  μας που έχουν πληγεί από την πρόσφατη θεομηνία, ενημερώνει σχεδόν καθημερινά για τις συντονισμένες προτάσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς κάθε κατεύθυνση και σκοπό έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των καταστροφών που έχει υποστεί το ¼  των υπηρετούντων συναδέλφων μας πρωτίστως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας και γενικότερα στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας.

Η αγαστή συνεργασία μας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που έσκυψε από την πρώτη στιγμή  πάνω στα προβλήματά  μας και μαζί με τα προεδρεία των υπόλοιπων θεσσαλικών πόλεων που επωμίζονται κοινά προβλήματα με εμάς, αναζητάμε άμεσες και δίκαιες λύσεις που ελαφρύνουν τα βάρη που επωμίστηκαν από τη πρώτη στιγμή οι πληγέντες συνάδελφοί μας.

Μόλις δυο μέρες πριν η ΠΟΑΣΥ με έγγραφό της εκπροσωπώντας όλα τα σωματεία της Θεσσαλίας ζήτησε: 

  1. Την άμεση και έκτακτη σύγκληση  του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας, καθώς και του Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. με ένα και μοναδικό θέμα, τον ορισμό οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες και την άμεση καταβολή   αυτής.
  2. Ειδικά για τα χωριά που επλήγησαν καθολικά και ολικώς, από το ακραίο και μεγάλης έκτασης αυτό καιρικό φαινόμενο, η χορήγηση ενίσχυσης να γίνει χωρίς την αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων (δικαιολογητικά και αυτοψία από τις αρχές) από την σχετική Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 17143, Αρ. 2 παρ εγ (ΦΕΚ 5406/ 11-9-2023).
  3. Για τους υπόλοιπους πληγέντες, η καταβολή ενίσχυσης να δοθεί με αντίγραφο της αίτησης που έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα https://arogi.gov.gr

Και μόλις χθες αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόρη συναντήθηκε με τα προεδρεία της Θεσσαλίας για τον μέγιστο συντονισμό που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα που επιχειρείται σε αυτή τη κλίμακα για πρώτη φορά και αφορά πάνω από 350 οικογένειες συναδέλφων μας που έχουν πληγωθεί λίγο η περισσότερο από τη θεομηνία σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. 

Ζητάμε από όλους να επιδείξουν την απαραίτητη ψυχραιμία που απαιτούν οι περιστάσεις και να  αναμείνουμε σύντομα και επίσημα τις απαραίτητες κινήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε συντονισμένα να καταθέσουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε περίπτωση ξεχωριστά στις γραμματείες των υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να αξιολογηθούν μαζικά τα αιτήματά μας σε αποκλειστικό διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας, δίχως μεγάλες αναμονές και απόκλιση ημερομηνιών τυχών βοηθήματος μεταξύ μας.

  Για κάθε διευκρίνηση τα μέλη του Δ.Σ. είναι στη διάθεσή σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: