Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ζητείται συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 3 Μαΐου 2011 
Αρ. Πρωτ.: 605/9/56 
Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
         κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο

Κύριε Υπουργέ,
Αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε και πάλι μαζί σας εγγράφως, καθόσον δεν έχουν τύχει απαντήσεώς σας σε προηγούμενα έγγραφά μας (υπ' αρθμ. 605/9/52 από 13-11-2010, υπ' αριθμ. 605/9/53 από 8-12-2010, υπ' αριθμ. 605/9/55 από 16-03-2011) με τα οποία αιτούμαστε την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης, ως εκ του θεσμικού μας ρόλου απορρέει, για μείζονα εργασιακά, οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό.

Τελευταία, στο μακρύ κατάλογο των ζητημάτων που χρήζουν άμεσης διευκρίνισης για να προληφθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της ανησυχίας και της ηττοπάθειας στο Αστυνομικό Σώμα, προστέθηκε μια έντονη φημολογία περί νέας μείωσης των δαπανών. Διαδίδεται ότι με βάση το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού κατά 10% περίπου τα επόμενα χρόνια, χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψη η ιδιαιτερότητα των αστυνομικών υπηρεσιών.
Επειδή, όπως γνωρίζετε, παραμένουν επίσης ανοικτά και άλλα πολλά θέματα, όπως η αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το νέο μισθολόγιο των ενστόλων που θα λαμβάνει υπόψη την επικινδυνότητα και τις ειδικές συνθήκες εργασίας, η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το πειθαρχικό δίκαιο και το σύστημα μεταθέσεων κτλ, σας παρακαλούμε εντός των προσεχών ημερών να προγραμματίσετε μια συνάντηση εργασίας μαζί μας, εντάσσοντάς την στις προτεραιότητές σας.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα προσβλέπει στην εποικοδομητική συνεργασία με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία – ιδίως σήμερα που οι καιροί επιβάλλουν σε όλους όχι ασφαλώς να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά να δράξουμε την ευκαιρία και να προσφέρουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό – ατομικά και συλλογικά - σ' αυτό που αποκαλούμε δημόσιο συμφέρον. Ειδικά εμείς οι Αστυνομικοί.
ypografes_poasy-poaxia

Δεν υπάρχουν σχόλια: