Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΙΑ "ΠΕΡΣΕΑ"


Προς;
Κον ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

        1) Κο ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
                  2)  Π.Ο.ΑΣ.Υ.


     Αρ πρωτ: 800/1/2.


Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Αστυνομικού Διευθυντή Καρδίτσας μέσω ραγδαίων εξελίξεων στον εργασιακό μας χώρο, αναλαμβάνεται την ευθύνη να διαχειριστείτε και να επιλύσετε δύσκολες καταστάσεις που για τις περισσότερες από αυτές, εάν όχι για όλες, οι ευθύνες είναι διαχρονικές.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, επισημάναμε με σειρά εγγράφων και παρεμβάσεων μας προς την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία και με τους τοπικούς Βουλευτές του νομού, όλα τα κακώς κείμενα που έφεραν σε αδιέξοδο μια Διεύθυνση που θα μπορούσε να είναι πρότυπο σχεδιασμού και λειτουργικότητας.

Η ίδρυση και η λειτουργιά νέων Υπηρεσιών δίχως επιχειρησιακό σχεδιασμό, με μόνο γνώμονα την προχειρότητα και την δημιουργία εντυπώσεων, η κάκιστη κατανομή του προσωπικού και η υποστελέχωση που παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα περιφερικά Αστυνομικά Τμήματα, καθώς σχεδόν τα 2/3 της Δύναμης που στελεχώνουν τον Νομό υπηρετούν σε υπηρεσίες της έδρας, είναι κάποιες από τις αίτιες που εδώ και χρόνια αν και εξυπηρέτησαν συγκυριακά πρόσωπα και καταστάσεις, σταδιακά έφεραν κάποιες νευραλγικές Υπηρεσίες σε κατάσταση υπολειτουργίας.

Η εφαρμογή του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ» αν και δημιουργήθηκε πριν αναλάβετε τα καθήκοντά σας και την τύχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών ως κορμό της εμφανούς αστυνόμευσης στη χώρα, με βασική φιλοσοφία δράσης την αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την πρόληψη της παραβατικότητας, επιβάρυνε περισσότερο μια υπότροπη κατάσταση, φέρνοντας επιπλέον βάρη στις πλάτες των ήδη βεβαρυμμένων Υπηρεσιών.

Σαν ιδέα η εμφανή Αστυνόμευση ως συνδικαλιστικό φορέα μας βρίσκει σύμφωνους και την επιζητούμε, μέχρι το σημείο εκείνο που δεν καταπατώνται και δεν παραβιάζονται εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα που κερδήθηκαν μέσα από αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και τα απολαμβάνουμε όλοι.

Τα αποτελέσματα της αδιάλειπτης εφαρμογής του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ» επιφόρτισαν επιπλέον το μάχιμο προσωπικό με συνεχόμενες βάρδιες, δίχως σταθερούς ή ολοκληρωμένους κύκλους, δίχως Ημερήσιες Αναπαύσεις και με διπλά νυχτερινά και επιβάρυναν ψυχολογικά και σωματικά τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους.

Η μόνη διέξοδος για τους περισσότερους σε μικρό χρονικό διάστημα δυστυχώς, θα είναι η αυτοδίκαιη χρήση ως μόνο όπλο απέναντι στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους και την διασφάλιση μιας κανονικής υπηρεσιακής και οικογενειακής ζωής, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα που βαδίζουμε προς τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και την αρχή ενός νέου έτους που προμηνύεται υπηρεσιακά δυσοίωνο.

Ζητούμε με την παρούσα επιστολή, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και μέχρι το τέλος αυτών, ελαστικοποίηση του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ» με εμφανή αστυνόμευση αποτελούμενη από μεικτές περιπολίες υπηρεσιών.

Ζητούμε επίσης με παρέμβασή σας να εκπονηθεί απ την αρχή το σχέδιο της εμφανούς Αστυνόμευσης στο Νομό Καρδίτσας, με γνώμονα το πραγματικό παρατακτεο ανθρώπινο δυναμικό, τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις κάθε Υπηρεσίας με βάση τον τομέα ευθύνης και τις ιδιαιτερότητες αυτής, τους  αποσπασμένους, τα 9μηνα, τις αναρρωτικές και κανονικές άδειες, τις από το νόμο ημερήσιες αναπαύσεις, τυχών μειωμένων και άνευ αποδοχών αδειών κάθε υπηρεσίας κ.τ.λ.

Σε κάθε περίπτωση και αν δεν υπάρξει κάποια θετική ανταπόκριση προς την επίλυση των προβλημάτων που σας αναφέρουμε, δεν μας μένει άλλος δρόμος πέρα από αυτών που οι φωνές διαμαρτυρίας των συναδέλφων και η συνδικαλιστική μας συνείδηση επιβάλλει, να αγωνιστούμε μαζί τους είτε στο πεζοδρόμιο είτε στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Οι εποχές που η εργασιακή και οικογενειακή εξαθλίωση των συναδέλφων, τοποθετούσε αστέρια στους ώμους και μακροημέρευση στα πρόσωπα που στελεχώνουν  τους ηγετικούς θώκους, εκμεταλλευόμενοι το φιλότιμο και το αυξημένο αίσθημα προσφοράς των συναδέλφων μας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

Ο σεβασμός και η αλληλοεκτίμηση δεν επιβάλλονται, κερδίζονται!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: