Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



                                                Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα  Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως  να προσελκύσει νέους εθελοντές και να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας και ενώνοντας την φωνή και τις δυνάμεις της με τους χιλιάδες ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες  με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει άμεσα διερευνητικές διαδικασίες για την πιθανότητα σύστασης και συγκρότησης τράπεζας αίματος που θα ενισχύει με μονάδες αίματος πρωτίστως συναδέλφους και οικογένειες αυτών, όπως προβλέπεται και στο καταστατικό της.


                                                           Για το Δ.Σ.

           -Ο-                                                                                                   -Ο-
       Πρόεδρος                                                                                  Γενικός Γραμματέας

ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ Σωκράτης                                                                 ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: