Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

  
    

ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 2Ο Χιλ. Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας Τρικάλων
   Τηλ.- FAX 2441042444




                                                                        ΚΑΡΔΙΤΣΑ 09-02-2014


ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΘΕΜΑ:   Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής
                 Αστυνομίας
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 400/1/2β

Η Ένωσή μας, προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για την  ανακοπή  της οπισθοδρόμησης του Αστυνομικού θεσμού όπως αυτή εντέχνως επιχειρείται από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, θέτει μέσω της Π.Ο.ΑΣ.Υ, υπόψη των εκπροσώπων των Πολιτικών κομμάτων τις παρακάτω επισημάνσεις, καλώντας τους ταυτόχρονα  να μην το ψηφίσουν.
1.- Το συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν αποτελεί καινοτομία, καθόσον δεν είναι δημιούργημα διαλόγου με την συμμετοχή των  εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά ούτε και πόρισμα διακομματικής επιτροπής της Βουλής, η οποία σε συνεργασία με επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, αφού έλαβε υπόψη της όλα τα δεδομένα, προτείνει τις αναγκαίες εκείνες θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε αυτές να τύχουν μεγαλύτερης συναίνεσης από την Βουλή και την κοινωνία.
2.- Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως αυτές έχουν κατατεθεί επίσημα από την Π.Ο.ΑΣ.Υ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης και οι προωθούμενες αλλαγές απέχουν κατά πολύ από αυτές. Οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρείται χωρίς την αρωγή και στήριξη των εργαζομένων, αν δεν αποτύχει είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει τα  επιθυμητά αποτελέσματα.  
3.- Η <<μεταρρύθμιση>> που επιχειρείται δεν δίνει απαντήσεις στο ερώτημα << Τι Αστυνομία θέλουμε>> καθόσον αποτελεί μία απλή συρραφή νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων που ισχύουν μέχρι και σήμερα.
4.- Η κατάθεση του νομοθετήματος με αυτή τη μορφή, προκαλεί ανησυχία και αρρυθμία στους εργαζομένους καθώς παραπέμπονται για το μέλλον η έκδοση Προεδρικών διαταγμάτων για την ρύθμιση μείζονος σημασίας ζητημάτων, όπως είναι ο κώδικας μεταθέσεων, η διάρθρωση των Υπηρεσιών (κατάργηση ή συγχώνευση) αξιολογήσεις προσωπικού, κρίσεις. 
5.- Δεν θεωρείται μεταρρύθμιση η κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων Αστυνομικών χωρίς προηγουμένως να λαμβάνετε  υπόψη οι ανάγκες των υπηρεσιών σε προσωπικό, που δημιουργούνται με τη φυγή των συναδέλφων και χωρίς να έχει θεσμοθετηθεί  το νέο οργανόγραμμα των Υπηρεσιών. Οποιαδήποτε κατάργηση οργανικών θέσεων και Υπηρεσιών, καθώς και προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου με μόνο γνώμονα το οικονομικό όφελος, αποτελεί οπισθοδρόμηση και εγκυμονεί κινδύνους στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταπολέμηση της εγκλήματος.        
<< Να γνωρίζουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου  ότι δεν είμαστε δεδομένοι κανενός >>

                                               Για το Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος              ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: