Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΝΕΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

poasy
Αθήνα 1 Αυγούστου 2011
Αρ. Πρωτ.: 504/4/43γ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ «ΠΑΓΩΜΑ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ (ΕΧΥ)
  Την μείωση από 50% σε 20% αποφάσισε τελικά η Κυβέρνηση στο επίδομα ειδικής απασχόλησης των ενστόλων και την αναστολή από 1-7-2011 της χορήγησης επιπλέον ποσοστού 4% στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου καθώς επίσης την αναστολή όλων των μισθολογικών προαγωγών και προσαυξήσεων πλην των βαθμολογικών (π.χ. από Υπολοχαγό σε Λοχαγό κ.ο.κ.) μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα.
  Οι συνεχιζόμενες νέες οριζόντιες περικοπές επιδομάτων, η επιβολή των νέων εισφορών και το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που επικαλείται και αποφάσισε άρον-άρον να νομοθετήσει το Υπουργείο των Οικονομικών με καλοκαιρινό «καύσωνα», μειώνοντας επιπλέον τις τακτικές αποδοχές των ενστόλων έως 15%.
  Καλούμε για ακόμη μία φορά την Κυβέρνηση
να προβεί στην άμεση βελτίωση του υπάρχοντος άδικου – άνισου – άναρχου μισθολογίου των ενστόλων το οποίο απαρτίζεται κατά 45% από ερμαφρόδιτα επιδόματα.
  -με αφετηρία εισαγωγής (μονάδα) τον βασικό μισθό του Αστυφύλακα
  -με βελτίωση σε δικαιότερους – αναλογικότερους συντελεστές για τους χαμηλόβαθμους Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς
  -με κατάργηση – συγχώνευση - μερική ενσωμάτωση των τακτικών μας επιδομάτων,
ώστε ο βασικός μισθός του νέου Αστυφύλακα (Λοχία) να διαμορφωθεί στα 899 € και του νέου Υπαστυνόμου Β' (Ανθυπολοχαγού) στα 1115 €.
Επισυνάπτουμε αναλυτικό πίνακα με τις νέες μειώσεις των αποδοχών μας.
pinakas_meioseon_1_8_2011
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια: