Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.





Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση  μεγάλης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε το 1857, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, όταν μαζικά  διαδήλωσαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκτοτε καταγράφηκε ως μία από τις πρώτες συντονισμένες μαζικές κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Μέσα από αγώνες του φεμινιστικού κινήματος, θεσπίστηκε επίσημα για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ο.Η.Ε. έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων και την  προώθηση των δικαιωμάτων της γυναίκας. Από εκείνη τη στιγμή η μέρα αυτή σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα και υπενθυμίζει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες και ίση αντιμετώπιση  σε όλους τους τομείς.

Σε κάθε γωνία του πλανήτη και της χώρας μας, διοργανώνονται εκδηλώσεις που τιμούν τις γυναίκες  για όσα πέτυχαν μέσα από τους αγώνες τους, θέτοντας νέους στόχους για ένα καλύτερο μέλλον που τους αξίζει.  Ένας από τους μεγαλύτερους ενεργούς γυναικείους φορείς που αναδεικνύει και διαφυλάσσει τα κεκτημένα, αξιώνοντας ίση μεταχείριση και εξέλιξη των γυναικών μέσα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η Γενική Γραμματεία Γυναικών Αστυνομικών Ελλάδας. Η εκλεγμένη εκπρόσωπός μας στη Γενική Γραμματεία Γυναικών κυρία ΜΙΑΡΙΤΗ Κωνσταντία, αναλαμβάνει να διοργανώσει για φέτος μια ξεχωριστή βράδια  Καραόκε, με πολύ κέφι και χορό, για όλες τις γυναίκες Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, στη ψησταριά Φουστανάς τη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στης 21:00 μ.μ. στο Ξυνονέρι.

Η τιμή των 12 Ευρω κατ άτομο, περιλαμβάνει πλήρες γεύμα με ποτά και μπορούν να συμμετέχουν όλες οι υπηρετούντες γυναίκες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, δηλώνοντας συμμετοχή εγκαίρως στις γραμματείες των υπηρεσιών τους έως την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, η επικοινωνώντας με την κυρία ΜΙΑΡΙΤΗ Κωνσταντία απ την οποία μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας στηρίζοντας έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που προάγει πνεύμα φιλίας, συνεργασίας και σύμπνοιας μεταξύ των συναδέλφων και με απόφαση του προεδρείου του θα χορηγήσει συμβολικά δώρα για όλες τις συναδέλφους που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, ευχόμενοι χρόνια πολλά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: