Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Ο.Π.Κ.Ε ΚΑΙ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

                                                                                                                             Καρδίτσα 25/ 05/ 2019.


Κύριε Γενικέ,
Εδώ και μέρες οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Δ. Α. Καρδίτσας, ενώ αρχικά κλήθηκαν να συνδράμουν τις Δυνάμεις της Δ. Α. Μαγνησίας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, υπέρ του βαρυποινίτη κρατουμένου των φυλάκων Βόλου, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μετακινούνται καθημερινά από την έδρα της υπηρεσίας μας για την φύλαξη του ανωτέρω.
Κατανοώντας την αναγκαιότητα πρόσθετης φύλαξης ενός επικίνδυνου κρατουμένου, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γεγονός, πως μια Δ. Α. του μεγέθους της Καρδίτσας, με το 1/3 περίπου της Αστυνομικής Δύναμης της  Δ. Α. Μαγνησίας, καλείται να ενισχύσει καθημερινά τα μέτρα φύλαξης, επιβαρύνοντας το εν λόγω  προσωπικό με υπερεργασία, 12ωρης βάρδιας (2+2 ωρών λόγω της απόστασης), στερώντας παράλληλα πολύτιμες υπηρεσίες ασφαλείας από τους πολίτες του Νομού μας, σε μια περίοδο αυξημένων υποχρεώσεων, λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο σημείο τούτο υπενθυμίζουμε ότι, οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Δ. Α. Καρδίτσας, παρουσιάζουν εμφανή υποστελέχωση  συγκριτικά με αντίστοιχες ομάδες άλλων Διευθύνσεων.
Επιπλέον επιβάρυνση όλων των υπηρεσιών της Δ. Α. Καρδίτσας και του προσωπικού της,  αποτελεί και η σημερινή παρουσία της Διμοιρίας Υποστήριξης του Νομού μας στην πόλη του Βόλου, όπου «τεμαχιζόμενη» σε δυάδες, διατέθηκε στην φύλαξη κτηριακών εγκαταστάσεων, που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.
Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, καλούμε όπως επανεξετάσετε τα μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν την ψυχική και σωματική καταπόνηση, που υφίστανται οι μετακινούμενοι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους, καθώς και την υπηρεσιακή επιβάρυνση των υπολοίπων Αστυνομικών της Δ. Α. Καρδίτσας. Τέλος θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η έλλειψη Αστυνόμευσης που προκαλείται από την ταυτόχρονη απομάκρυνση μεγάλου αριθμού προσωπικού και η καθημερινή απουσία μιας Ομάδας που συμβάλει αποφασιστικά στη μάχη για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας της πόλης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: