Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Με την ανάρτηση των ονομάτων συναδέλφων οι οποίοι θα στελεχώσουν την Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, επήλθε η αποκατάσταση μιας αδικίας που υφίστανται οι συνάδελφοί μας υπηρετούντες στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Η αδικία εις βάρος αυτών των συνάδελφων που είχαν την ατυχία να είναι παράλληλα και  μέλη των δυο αυτών μάχιμων ομάδων, ήταν οι πολλαπλές διαταγές αποσπάσεων που υφίστανται, είτε με την Διμοιρία Υποστήριξης Καρδίτσας, είτε με τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, για συνδρομή σε γεγονότα όπου κρίνονταν απαραίτητη η αυξημένη αστυνομική παρουσία, πράγμα που σήμαινε την έως και 17ημερη (Σεπτέμβριος 2018) παραμονή τους σε περιοχές απόσπασης μακριά από την οικογενειακή τους εστία, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα στον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Οι εύλογες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας υιοθετήθηκαν πλήρως από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας και με παρέμβαση του στον κύριο Ταξίαρχο, μεταφέραμε την αγωνία και τους προβληματισμούς μας για τυχών περαιτέρω παραμονή τους σε αυτό το καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας που υποχρεώνει τους συναδέλφους μας κάποιους μήνες ανά έτος να περνούν τον χρόνο τους μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, δίχως να μπορούν να προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια όσο απέχουν από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Η άρση των αδικιών, η ανάδειξή τους και η προώθηση τους για την επίλυση αυτών, όπου χρειαστεί και με κάθε μέσο, είναι μια δέσμευση που προεκλογικά εξαγγείλαμε και αναλάβαμε από την επόμενη μέρα των εκλογών της  25η Μάιου 2018. 

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, που πλέον αποτελούν την νέα  Δ. Υ. Καρδίτσας καλές και ήρεμες υπηρεσίες, βεβαιώνοντας τους ότι είμαστε κοντά τους για ότι χρειαστούν!





Δεν υπάρχουν σχόλια: