Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για άλλη μια φορά αιρετοί εκπρόσωποι εργαζομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιλεκτική χρήση διατάξεων για υπέρβαση του συνδικαλιστικού νόμου και κλήθηκαν ήδη για παροχή εξηγήσεων.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο και απορίας άξιον, πως ένας νέος Αρχηγός  προερχόμενος από ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του στο πρωτόκολλο παράδοσης -παραλαβής, μεταμορφώνεται από υπερασπιστής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε διώκτη εκλεγμένων συναδέλφων που από κοινού, παλαιότερα, αποφάσιζαν για αγώνες και διαμαρτυρίες.

Άποψη μας είναι ότι η ύψιστη τιμή που φέρει η θέση του επικεφαλής ενός σώματος που καθημερινά πληρώνει φόρο αίματος, άσχετα από το χρονική περίοδο διάρκειας της θητείας του, πρέπει να αντανακλά πρωτίστως τις αγωνίες, το θάρρος και την επιθυμία για επίλυση μεγάλων προβλημάτων που βιώνουμε στον καθημερινό μας εργασιακό βίο.

Όταν οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες εκπροσώπων, αντί να αποτελούν φωνές δημιουργίας, έμπνευσης και προβληματισμού για την φυσική και πολιτική ηγεσία, εκλαμβάνονται ως φωνές αποσταθεροποίησης, ο εκφοβισμός, η φίμωση και η απειλή διώξεων, αποτελούν δίχως άλλο το πισωγύρισμα σε μαύρες εποχές.

Ως Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας,

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης, εκφοβισμού ή περιστολής εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας, δηλώνοντάς τους ότι στεκόμαστε δίπλα τους, συνεχίζοντας να αγωνιζόμαστε μαζί τους για την ανάδειξη και την προβολή κοινών μας προβλημάτων και τα συμφέροντα των εργαζομένων που όλοι μας εκπροσωπούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: