Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΜΗΝΥΜΑ Ε.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά.

Ο ίδιος ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει απόλυτα το Ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση στην υποταγή, κόντρα στην λογική μιμούμενος τους  προγόνους μας, γράφοντας με την σειρά του ως άλλος «Δαβίδ» ακόμα μια χρυσή σελίδα στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας αυτής της χώρας!

Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα» είναι αδιαμφισβήτητα μια μεταγενέστερη συνέχεια της λαμπρής ιστορίας των Ελλήνων και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ηρωισμού και αντρειοσύνης  της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας!

Στην Ελλάδα μα και σε άλλες χώρες του κόσμου, ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι, ανταποδίδοντας στο ελάχιστο τις τιμές που απαιτούνται για την μνήμη όλων εκείνων των άγνωστων αγωνιστών που έφευγαν στο μέτωπο με το χαμόγελο στα χείλη!

Θέλει Αρετή και τόλμη η ελευθερία! Και οι ήρωες της γενιάς του ΄40 είχαν και αρετή και τόλμη στεκούμενοι επάξιοι συνεχιστές του μεγαλείου των αρχαίων Ελλήνων!

Το έπος του1940 είναι ο «τελευταίος μεγάλος «λόγος» του ελληνισμού, ο πιο κοντινός σε εμάς», ο οποίος ανάγκασε να υποκλιθούν μπροστά του μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου στερεώματος αλλάζοντας σωτήρια την ροή της ιστορίας για πολλά κράτη.

« Ας ελπίσουμε πως ήταν η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη...»

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!






Δεν υπάρχουν σχόλια: