Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αντίθετη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας στην πρόταση των Βουλετών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

                                                                             Καρδίτσα,  22 Μαρτίου 2016 

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Λιτά χτίστε τα, απλόχωρα, μεγάλα,
   γερά  θεμελιωμένα, από της  χώρας
   ακάθαρτης, πολύβοης, αρρωστιάρας
   μακριά μακριά  τ΄ ανήλιαγα σοκάκια,
   τα σχολειά χτίστε».
                                       ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ



- Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την κοινή ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Θεσσαλίας, στην οποία προτείνουν την παραχώρηση του κτιρίου της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας, προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
- Κύριοι Βουλευτές, η Σχολή Αστυφυλάκων είναι Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Αποτελεί Ανώτερη Σχολή υπερδιετούς φοίτησης. Η λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, η οποία ανεστάλη τον Οκτώβριο του 2012, είχε πολλαπλά πνευματικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Αντί λοιπόν οι ενέργειες των κυβερνητικών Βουλευτών του Νομού να είναι προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται, αντ΄ αυτού προτείνεται η μετατροπή της Σχολής σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
- Επιπλέον, το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει προταθεί, τόσο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, όσο και από την Ένωσή μας, η συστέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων, στο χώρο της Σχολής, ο οποίος ανήκει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου αφενός να εξοικονομηθεί το ποσό των 65.000 € περίπου, ετησίως, το οποίο επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και αφορά την στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας και τις υφιστάμενες Υπηρεσίες που λειτουργούν στην Περιφερειακή Οδό και αφετέρου, στην αναβάθμιση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας και του επιπέδου ασφαλείας τους. Ήδη εντός του χώρου της Σχολής λειτουργεί πρατήριο καυσίμων υπηρεσιακών οχημάτων, το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 2012. Τονίζουμε δε, ότι, την 08-03-2016 Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Καρδίτσας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και την μεταστέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας. Τι άλλαξε λοιπόν τις επόμενες δέκα (10) ημέρες;
- Ο Θεσσαλικός κάμπος, κύριοι βουλευτές, έχει έκταση 14.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πιστεύετε πραγματικά ότι δεν μπορεί να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία των προσφύγων και μόνο τα 28 στρέμματα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων είναι η λύση, τη στιγμή μάλιστα που λίγες ημέρες πριν ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Στα Διαβατά ο στρατός σε 12 ημέρες έδωσε ένα Χίλτον, σε 12 ημέρες εξασφάλισε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης».
- Τέλος, να επισημάνουμε ότι, οι επιφυλάξεις μας αφορούν τη μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου (Τ.Δ.Α. Καρδίτσας) σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Μακριά από εμάς οποιοδήποτε στίγμα ξενοφοβίας ή δογματισμού. Άλλωστε τόσο στα νησιά όσο και στην Ειδομένη και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι Αστυνομικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πρόσφυγες, ενώ τα αισθήματα συμπαράστασης και ανθρωπισμού είναι δεδομένα.
-  Καλούμε όλους τους φορείς της Καρδίτσας να πάρουν θέση και να αποτρέψουν  την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο χώρο της Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας, σε αντίθετη περίπτωση, τυχόν εγκατάστασή τους, θα σημάνει τη μη επαναλειτουργία της και ουσιαστικά την κατάργησή της.  
                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
                                     -Ο-                                                        -Ο-
                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΩΚΡΑΤΗΣ                           ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: