Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πάνω από (2.400) γραμμάρια κάνναβης, δύο δενδρύλλια κάνναβης και χρηματικό ποσό

Συνελήφθη, σήμερα (29-10-2015) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από
αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΣ.Υ: Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 506/1/41-δ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 19-10-2015 διευρυμένης σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο μας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, παρουσία των Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αν. Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , κ.κ. Γεωργίου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και Νικολάου ΤΟΣΚΑ αντίστοιχα, σήμερα, μεσημβρινές ώρες, αντιπροσωπεία του Προεδρείου μας συναντήθηκε με τον καθ' ύλην αρμόδιο σε θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων και κοινωνικής αλληλεγγύης  Υφυπουργό του Υπουργείου Εργασίας, κ. Αναστάσιο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά συγκεκριμένα ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν έντονα τον Κλάδο μας.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε κυνηγό στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου

Tην τελευταία του πνοή άφησε πριν λίγη ώρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας 52χρονος κυνηγός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του που προηγήθηκε από άλλο κυνηγό τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Καρδίτσας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το KarditsaLive.Net64χρονος κυνηγός πήγε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου για να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι ωστόσο κατά λάθος όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες πυροβόλησε άλλο κυνηγό τραυματίζοντάς τον σοβαρά. 
Ο 52χρονος τραυματισμένος κυνηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ωστόσο η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και παρά τις προσπάθειες των ιατρών ο 52χρονος που ζούσε στον Άγιο Γεώργιο εξέπνευσε.

 Ο 64χρονος που επίσης ήταν κάτοικος του Αγίου Γεωργίου συνελήφθη και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας εξέλαβε το θύμα ως θήραμα και τον πυροβόλησε. 

Πηγή: karditsalive.net

Συνελήφθη 32χρονος στην Καρδίτσα για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών

Συνελήφθη, το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καρδίτσας,
ένας 32χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης αντίστοιχα.






Πηγή: karditsalive.net

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθη ημεδαπός στον Παλαμά Καρδίτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη ημεδαπός στον Παλαμά Καρδίτσας, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από (6) κιλά αποξηραμένης κάνναβης και περίπου (700) γραμμάρια αφορολόγητου καπνού
Συνελήφθη, σήμερα (23-10-2015) το πρωί στον Παλαμά Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αποθήκευση ναρκωτικών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή από οικία

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή από οικία
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα χρυσαφικά που αφαιρέθηκαν από την οικία και άλλα που βρέθηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι δράστες, πεπαλαιωμένα χαρτονομίσματα και χρηματικό ποσό
Συνελήφθησαν, χθες (22-10-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, ο 36χρονος είχε εισέλθει κι παρέμενε παράνομα στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι δύο ομοεθνείς διέρρηξαν οικία 48χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τρεις χρυσές καρφίτσες. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκε, μέσα στο οποίο έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κόβουν Αστυνομική περιπολία για ενίσχυση σε στατική φύλαξης κατοικίας πολιτικού

Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του ενστόλου Σώματος της ΕΛΑΣ, οι οποίοι «διεβησαν» την πύλη του Μεγάρου της Λ.Κατεχάκη, έχουν αναφερθεί στην
επιστροφή Αστυνομικών σε Τμήματα, και στις περιπολίες, με το ένστολο προσωπικό να επιμένει, ότι ..»δε βγαίνουν» τα άτομα, λόγω των.. «ενισχυτικών» της ΕΛΑΣ..

Μόλις την περασμένη εβδομάδα στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκας, αναφέρθηκε και αυτός στις επιστροφές Αστυνομικών διατυπώνοντας τη θέση ότι «..από τους 2700 Αστυνομικούς που φυλάσσουν πολιτικούς, μη πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λ.π.. Θα προσπαθήσουμε, θα τους μειώσουμε».

Σε άλλο σημείο των προθέσεών του ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε «τα επιτελεία προσπαθούν να βρουν τέτοια σχήματα, που να μην είναι Αστυνομικά Τμήματα των οκτώ και δέκα ανθρώπων, αστυνομικών, όπου ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Πέντε φυλάνε σκοποί, ένας ο διοικητής, δύο ασχολούνται με τις ταυτότητες και κανένας δεν κάνει αστυνόμευση. Μακριά από μας τέτοια σχήματα. Αυτά θα αλλάξουν».

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Επίσημη ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την μισθοδοσία και την νυχτερινή αποζημίωση.


Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2015

Αρ. Πρωτ.: 500/12/15

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας
μας με τον Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ, Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α, αναφορικά με τα μειωμένα νυχτερινά μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2015 στη μισθοδοσία Νοεμβρίου που προέκυψε χθες, 20-10-2015, μέσω της ανάγνωσης των ηλεκτρονικών αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών.

Ειδικότερα, τέθηκαν στον κ. Κλαδάρχη ερωτήματα που αφορούν: α) την επίλυση του ως άνω προβλήματος με τα νυχτερινά στην επόμενη μισθοδοσία, β) την πιθανότητα μετακύλισης του προβλήματος στα πενθήμερα, γ) την εκτίμησή τους για το αν το πρόβλημα με την ποσόστωση των νυχτερινών θα συνεχιστεί στις επόμενες μισθοδοσίες και δ) τις ενέργειες που έπραξε μέχρι σήμερα το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το εν λόγω θέμα.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για Ανακατανομή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Ενίσχυση με οχήματα τύπου Van.

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
 Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Κοιν.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 2) Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης Α.Ε.Α
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας – Καρδίτσας – Νότιας Δωδεκανήσου

Θέμα:«Ανακατανομή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Ενίσχυση με οχήματα τύπου Van»

 Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας – Καρδίτσας – Νότιας Δωδεκανήσου με τα επισυναπτόμενα υπ’ αριθ. 403/1/1-α από 16/10/2015, υπ’ αριθ. Δ.Υ. από 8/10/2015 και υπ’ αριθ. Δ.Υ. από 08/10/2015 έγγραφά τους αντίστοιχα,αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι πρέπει να γίνει η ανακατανομή των Υπηρεσιακών Οχημάτων σε όλη τη Χώρα, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής, ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Προσφορά αιμοπεταλίων ......

Συνάδελφοι,

Με το επισυναπτόμενο υπ’ αριθ. 603/5/2 από 20/10/2015 έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, μας γνωστοποιεί ότι ο  ΓΙΟΓΙΟΣ Γεώργιος, υιός συναδέλφου, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «ΥΕΙΑ» και  χρήζει άμεσης ανάγκης αιμοπεταλίων.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όσων συναδέλφων επιθυμούν να  προσφέρουν αιμοπετάλια, όπως επικοινωνήσουν με το συνάδελφο ΓΙΟΓΙΟΔημήτριο στον τηλεφωνικό αριθμό 6978772919.



Ενημέρωση για το ... "ψαλίδι" στα νυχτερινά των Αστυνομικών

Σε τεχνική δυσλειτουργία φαίνεται ν' αποδίδεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του συνδικαλιστικού κόσμου, το ψαλίδι κατά 20% στη τελευταία μισθοδοσία του προσωπικού για τα δεδουλευμένα νυχτερινά.

Το πρόβλημα όπως διαπιστώνετε αφορά στο σύνολο της μισθοδοσίας των αστυνομικών σε ολόκληρη τη χώρα και ήδη ξεκίνησε η αναζήτηση λύσεων.

Όμως εξαιτίας της ημέρας, της γιορτής δηλαδή του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, κάποιες υπηρεσίες όπως η διαχείριση και οι οικονομικές είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ακόμη να διαπιστωθεί από πού προέκυψε το πρόβλημα.

Αρμόδιοι παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως αύριο θα είναι το πρώτο πρόβλημα που θα τεθεί επί τάπητος ώστε να βρεθεί η λύση και ν' αποκατασταθούν οι απώλειες στη μισθοδοσία.

πηγή: policenet.gr - bloko.gr

Συνελήφθη 32χρονος στην Καρδίτσα για εξαπάτηση με φαρμακευτικά "μαντζούνια" - Την "πλήρωσε" και ο πελάτης...

Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίουστην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, δύο άνδρες ηλικίας 66 και 32 ετών, για τα αδικήματα της απάτης, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, αστυνομικός προφασιζόμενος τον πελάτη, μετέβη σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 32χρονου, στο οποίο βρισκόταν και ο 66χρονος, απ’ όπου προμηθεύτηκε, διάφορα αυτοσχέδια φαρμακευτικά σκευάσματα αγνώστων συστατικών και βότανα για τη θεραπεία ανίατης ασθένειας, αντί του χρηματικού ποσού των (100) ευρώ.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα του 32χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    το χρηματικό ποσό των (10.645) ευρώ,
•    αεροβόλο περίστροφο και έξι αμπούλες αερίου,
•    (211) φυσίγγια – σφαιρίδια,
•    φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
•    ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (17,3) γραμμαρίων,
•    ογδόντα χαρτοκιβώτια με φυτά και βότανα, καθώς και
•    ενενήντα γυάλινα βάζα με διαλύματα αγνώστων συστατικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας


Πηγή:karditsalive.net

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΑΣΥ:Αποτελέσματα συναντήσεων με τα Πολιτικά Κόμματα αναφορικά με την "τύχη" του ΤΕΑΠΑΣΑ



Τετραήμερη μάχη για το ΤΕΑΠΑΣΑ έδωσε η Ομοσπονδία μας μέσα κι έξω από τη Βουλή για να μην κυρωθεί η «ληξιαρχική πράξη» θανάτου του ασφαλιστικού μας Φορέα, με την αποψινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διορθωτικών Μεταρρυθμίσεων».

Κατά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, μας έγινε γνωστό ότι το επίμαχο άρθρο 21 παρ. 3, περιλαμβάνεται στα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της αναμενόμενης δόσης των δύο (2) δισεκατομμυρίων ευρώ και ως εκ τούτου το άρθρο αυτό, δεν μπορεί να απαλειφθεί ή να τροποποιηθεί στην παρούσα φάση, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Υπουργός αντιλαμβάνεται το δίκαιο και βάσιμο του αιτήματός μας. Αίτημα που αφορά την ολοκλήρωση της δυνατότητας μετατροπής, τόσο των Τομέων Επικουρικής

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει ο Ν.Τόσκας την ομάδα ΔΕΛΤΑ

Θέμα δημοκρατικού ελέγχου και αποτελεσματικότητας ήταν η κατάργηση τής Ομάδας ΔΕΛΤΑ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κάνει λόγο για υπηρεσία, που είχει υιοθετήσει "πονηρές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, πρακτικές".

Διαβάστε το επίμαχο κομμάτι της συνέντευξης απομαγνητοφωνημένο:

Δημοσιογράφος: Τώρα κ. Υπουργέ, υπήρχε και ένα άλλο θέμα της αρμοδιότητας σας, το οποίο δίπλα στα πολύ σοβαρά και σημαντικά που μας αναπτύξατε, κέρδισε αρκετό μερίδιο δημοσιότητας. Έχει να κάνει με την απόφαση σας να διαλυθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ και να ενταχθεί ως επικουρική δύναμη σε άλλους αστυνομικούς σχηματισμούς. Γιατί έγινε αυτό; 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ν.Τόσκας: "Σαν ώριμο φρούτο ήρθε η κατάργηση τής ΔΕΛΤΑ" - Τί είπε για την αμοιβή των αποσπασμένων στα νησιά και όχι μόνο.........(Ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο")

Δική του πρόταση αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας ότι ήταν η κατάργηση τής ομάδας ΔΕΛΤΑ, κάτι που ήρθε "σαν ώριμο φρούτο", μετά τα απανωτά περιστατικά αστυνομικής
αυθαιρεσίας. Ο υπουργός μίλησε στο
ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και δήλωσε ότι το "μπράβο' είναι καλύτερη αμοιβή για όσους έχουν μετακινηθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
Ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:
Κ. Αρβανίτης, δημοσιογράφος: Ήταν η καλή είδηση όταν πληροφορηθήκαμε ότι θα διαλυθεί η περιβόητη ομάδα ΔΕΛΤΑ, την οποία πολίτες την είχαν καταγγείλει ουκ ολίγες φορές  και το ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει, ότι ήταν και δρούσε και έξω από τις αρμοδιότητες. Για πρώτη φορά στο Κόκκινο θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός  αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Νίκος Τόσκας, τον οποίο τον ευχαριστώ πολύ. Κύριε Τόσκα καλημέρα.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Καταργείται η Ομάδα Δέλτα

Την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα καθώς και συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης της αστυνομίας η Ομάδα Δέλτα θα διαλυθεί σε τρία μέρη χωρίς όμως να σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα. Συγκεκριμένα, το προσωπικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ μαζί με το προσωπικό θα μοιραστεί, κατά ένα μέρος στις δυνάμεις των ΜΑΤ, ένα άλλο θα πάει στην ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής και Εγκληματικότητας) και ένα τρίτο μέρος του προσωπικού θα διατεθεί στην ευρύτερη αστυνόμευση, σε διάφορες αστυνομικές διευθύνσεις.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

SOS!!! Η ανθρωπότητα στη θάλασσα (Humanity at sea)!!!

 Αθήνα 09 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 800/6/33η



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Ομοσπονδία μας, συμμεριζόμενη τις αγωνίες των Αστυνομικών που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου Πελάγους, αλλά και τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών, εξαιτίας της συνεχιζόμενης μαζικής άφιξης μεταναστών και προσφύγων, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους σε υπερθετικό βαθμό.
Στο πλαίσιο αυτό, συγκαλεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κω, τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, ευρεία σύσκεψητων συναρμοδίων παραγόντων – φορέων της ελληνικής πολιτείας και διεθνών οργανισμών παγκόσμιας εμβέλειας, με προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και τη συμμετοχή κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Συνδικάτων (EuroCop), επικεφαλής του οποίου θα είναι η ίδια η πρόεδρός της κα Αnna Nellberg.

Τρεις αστυνομικοί της Υπαδιευθυνσης Ασφαλείας Βόλου τραυματίστηκαν στη διάρκεια καταδίωξης και σύλληψης εμπόρου ναρκωτικών

Τρεις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ηλικίας 35 ως 40 χρονών, τραυματίστηκαν ελαφρά και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου μετά
από συμπλοκή με Αλβανό έμπορο ναρκωτικών, που είχε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 11 ετών για μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Άρτα και τελικά συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 36χρονο δράστη, που διέμενε σε υπόγειο διαμέρισμα στο Βόλο, με τη 49χρονη σύντροφό του, επί της οδού Μεταμορφώσεως στο Βόλο. Κατά την έξοδο του δράστη από το σπίτι, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν γνωστοποιώντας του την ιδιότητά τους, αλλά ο αλλοδαπός αντιστάθηκε και τους επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά δύο αστυνομικούς.
Παρά τον τραυματισμό τους οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο όπου εξακολούθησε να αντιστέκεται και επιτέθηκε στον τρίτο αστυνομικό. Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει, καταδιώχτηκε, ακινητοποιήθηκε και τελικά συνελήφθη.

Αθώος ο αστυνομικός της Κω που χαστούκισε μετανάστη

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κω ο Αρχιφύλακας, που βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, όταν από

τον δημοσιογράφο του Associated Press κ. Dalton Bennett, κατεγράφη σε βίντεο να χαστουκίζει μετανάστη, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.

Ο Αρχιφύλακας αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, διότι στις φωτογραφίες και στο βίντεο, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εφέρετο να κραδαίνει μαχαίρι.

Όπως εξέθεσε ο Αρχιφύλακας, το μαχαίρι, που κρατά στο δεξί του χέρι ενώ χαστουκίζει τον μετανάστη, το βρήκε την ίδια ημέρα (10 Αυγούστου 2015) και ώρα 11.00 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω, όπου εκτελούσε υπηρεσία. Βρισκόταν, όπως επεσήμανε, στο έδαφος κοντά στο συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών (600 άτομα περίπου), που κατέβαλλαν προσπάθεια να εισέλθουν με βία στο αστυνομικό τμήμα.

Συνελήφθησαν δύο (2) αστυνομικοί και τρεις (3) ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα πέντε (5) άτομα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε αδικήματα σε βάρος αλλοδαπών
Συνελήφθησαν δύο (2) αστυνομικοί και τρεις (3) ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα πέντε (5) άτομα
Στην κατοχή τους βρέθηκαν χρηματικά ποσά και μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που ενέχεται σε αδικήματα σε βάρος αλλοδαπών υπηκόων στο κέντρο της Αθήνας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο (2) Αστυφύλακες, ηλικίας 30 και 27 ετών, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 38 ετών, καθώς και 32χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

AΝΤΙΔΡΑΣΗ Ε.Α. Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



ΠΡΟΣ

1. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο ( Μέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)
2. Προιστάμενο Κλάδου  Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο κ. ΚΩΤΣΑΚΗ  Γεωργίου (Μέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)




ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
2. Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.
3. Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας.
4. Όλες Υπηρεσίες Δ. Α. Καρδίτσας.

ΘΕΜΑ: « Κατανομή αυτ/των τύπου τζιπ, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ  »

ΣΧΕΤ: α)  Υπ’ αριθμ. 1774/15/1365352 από 31-07-2015 διαταγή Α.Ε.Α./Κλάδος                     Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Δ-νση Τεχνικής           Υποστήριξης-   Τμήμα Μεταφορικών Μέσων.
           β)  Υπ’ αριθμ. 5403/15/1618910 από 10-09-2015 διαταγή της Διεύθυνσης  
                Αστυνομίας Καρδίτσας.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών για την επίλυση της απογραφής των πτυχιούχων της Σχολής Αστυφυλάκων από Δ.Ε. σε Τ.Ε




Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2015

                                       
                                                            Αρ. Πρωτ.: 500/5/4


Προς: 
Τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι, αναφορικά με την απογραφή των τελειοφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων μέσω της σχετικής εφαρμογής της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Υπουργείου Οικονομικών:
1. Με τις υπ’ αριθ. 1917/2013 και 2214/2013 Αποφάσεις του Ε’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκαν οι αιτήσεις ακυρώσεως της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σχετικά με αντιστοίχιση της Σχολής Αστυφυλάκων ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποθέσεις συζητήθηκαν, παρότι εν τω μεταξύ το ζήτημα είχε ρυθμιστεί νομοθετικά, με τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 4 του ν.4058/2012, καθώς η Διοίκηση εξακολουθούσε να αρνείται να εφαρμόσει το νόμο.

Απέκλεισαν την ΕΛ.ΑΣ από ευρωπαϊκή συνάντηση για το προσφυγικό

Tεράστιο ζήτημα εγείρουν οι πληροφορίες της Ένωσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες δεν εκλήθει εκπρόσωπος της χώρας μας σε έκτακτη συνάντηση των Αστυνομιών όλων των ρατών-μελών της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, που θα γίνει αύριο Πέμπτη στο Βερολίνο και διοργανώνεται από την Ομοσπονδιακή Γερμανική Αστυνομία. Σημειώνεται ότι η έκτακτη συνάντηση θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης τις μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές και την αντιμετώπισή τους, ένα θέμα στο οποίο η χώρα μας παίζει τεράστιο ρόλο.
Με επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης προς την ΠΟΑΣΥ και τον πρόεδρό της, Γρηγόρη Γερακαράκο, ζητούν να μάθουν εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, ενώ προτείνουν να δημοσιοποιηθεί το θέμα κατά τη συνάντηση τής Εurocop την ερχόμενη Δευτέρα, όπου και θα είναι παρόντες εκπρόσωποι του τύπου από όλη την Ευρώπη.
Διαβάστε την επιστολή:
Κύριε Πρόεδρε,

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συλλήψεις το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καρδίτσα για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 30χρονος και μια 23χρονη, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ελληνικής Καταγωγής Αστυνομικός στη Γερμανία σπάει τη σιωπή της......


ΣΠΑΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Βία σε βάρος αστυνομικών - "Κλήση έκτακτης ανάγκης από μια αστυνομικό"

Η ελληνικής καταγωγής αστυνομικός Τάνια Καμπούρη έγραψε ένα βιβλίο για τη βία που υφίστανται οι αστυνομικοί στη Γερμανία, κυρίως από μετανάστες. Μια εξιστόρηση από την οπτική γωνία εκείνων που διασφαλίζουν την τάξη.
Πριν από ένα χρόνο είχε καταγγείλει γραπτώς την ανάρμοστη συμπεριφορά που δείχνουν απέναντι στη γερμανική αστυνομία κυρίως άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Τότε ο αντίκτυπος ήταν μεγάλος, αλλά η ίδια δεν θέληση ποτέ να μιλήσει και να δώσει συνεντεύξεις για το θέμα. Σήμερα, η ελληνικής καταγωγής αστυνομικός Τάνια Καμπούρη έχει καταγράψει τις εμπειρίες της σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η Γερμανία σε συναγερμό – Κλήση έκτακτης ανάγκης από μια αστυνομικό» και σπάει τη σιωπή της για ένα πολύ σημαντικό θέμα: τη βία, λεκτική και σωματική, που υφίστανται στο δρόμο τα όργανα της τάξης, κυρίως από νεαρούς μετανάστες.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών για τον τραυματισμό του αστυνομικών της ΥΑΤ και την απελευθέρωση του ύποπτου

Την προηγούμενη Παρασκευή έλαβαν χώρα για άλλη μια φορά εκτεταμένα επεισόδια από αναρχικούς στο χώρο του Πολυτεχνείου και τους παρακείμενους δρόμους,  Πατησίων και Στουρνάρη. Ένεκα των επεισοδίων είχαμε το σοβαρό τραυματισμό με εγκαύματα 2ου βαθμού στο χέρι συναδέλφου που υπηρετεί στην Υ.Α.Τ. και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη που επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν για άλλη μια φορά το καθήκον τους, προέβησαν σε συλλήψεις, εν τω πράττεσθαι, των ατόμων που με τις εγκληματικές τους ενέργειες επέφεραν βαριές σωματικές βλάβες.
Ο κατηγορούμενος όμως ενώ οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη «αποφάσισε» να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!

Αντίδραση και δυσαρέσκεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας .....Ούτε ένας αστυνομικός στην Αργολίδα με τις έκτακτες μεταθέσεις

Την έντονη αντίδρασή της για τη μη ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας με προσωπικό με τις έκτακτες-συμπληρωματικές μεταθέσεις εκφράζει η Ένωση τού νομού με επιστολή της προς τους εκλεγμένους βουλευτές της Αργολίδας, την ΠΟΑΣΥ και τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας:
Η Ένωση μας με έκπληξη πληροφορήθηκε την Απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο συνεδρίασε την 28/9/2015 να μην τοποθετήσει κανέναν αστυνομικό στην Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κατά τις έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2015.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ληστεία στα ΕΛΤΑ «δίπλα» από την ΓΑΔΑ

Δύο ληστείες με πανομοιότυπο τρόπο και μέσα σε διάστημα μόλις 15 λεπτών σημειώθηκαν το μεσημέρι, και μάλιστα η μία έγινε σε «απόσταση αναπνοής» από την «καρδιά» της Αστυνομίας στο 
Λεκανοπέδιο, το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Η πρώτη ληστεία έγινε στο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας 158, δυο δρόμους μακριά από το κτίριο της Γ.Α.Δ.Α.

Οι θέσεις της Νέας Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αξιωματικών & Ανθυπαστυνόμων

Εν όψει των εκλογών η Νέα Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποιεί τις θέσεις της για το τί πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα των
εκλογών:
Η ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων Ελληνικής Αστυνομίας Κ.Μακεδονίας, θεωρεί πως είναι άμεση και αδήριτη ανάγκη :

1) Η θέσπιση νέου ενιαίου και δίκαιου Μισθολογίου που θα αποκαθιστά τις πρόσφατες και ακατανόητες αδικίες και θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των Αστυνομικών σύμφωνα με τις εμπεριστατωμένες προτάσεις των Ομοσπονδιών μας.

Εκκρεμή αιτήματα αναγνώρισης Μάχιμης Πενταετίας



Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.:504/4/60
Προς:
Τον Προϊστάμενο του Επιτελείου Α.Ε.Α.
Αντιστράτηγο κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ
Κοιν.:
1) Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.
2) Δ/νση Οικονομικών Α.Ε.Α.
3) Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού Α.Ε.Α.
Κύριε Επιτελάρχα,
Τους τελευταίους δύο (2) μήνες, η Ομοσπονδία μας γίνεται αποδέκτης παραπόνων από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας, σχετικά με τη μη άμεση υλοποίηση αιτημάτων συναδέλφων μας για την αναγνώριση της Μάχιμης Πενταετίας από τις αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βάσει της σχετικής διαταγής του κ. Αρχηγού.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. συγχαίρει την Αντιτρομοκρατική!!

Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/4/167
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις, ευρείας έκτασης, έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες και αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει δημοσίως τα συγχαρητήριά της σε όλους τους συναδέλφους, όλων των βαθμίδων της Ιεραρχίας, που λαμβάνουν μέρος σε αυτές.
Η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας αποτελεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για την Ελληνική Αστυνομία και η Πολιτεία οφείλει να σταθεί πραγματικός αρωγός στο επίμοχθο και δύσκολο έργο των Ελλήνων Αστυνομικών.
Με αφορμή την κατάρτιση του ετήσιου Προϋπολογισμού Δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας που αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή τις αμέσως προσεχείς ημέρες, υπενθυμίζουμε στη νέα Κυβέρνηση, ότι η «ασφάλεια πληρώνεται»!
Ελπίζουμε να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των Υπηρεσιών αιχμής της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως εισηγούνται άλλωστε και οι ίδιες οι Υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αφενός για να διευρυνθεί ο επιχειρησιακός τους τομέας και να πολλαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητά τους, αφετέρου δε για να μην «πληρωθεί» δυσάρεστα η συνεχιζόμενη απαξίωσή τους, ελέω μνημονιακών περικοπών και ενός κακώς εννοούμενου εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών της Χώρας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από τα καθήκοντα της Δημοτικής Αστυνομίας

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 800/12/7α
Προς:
1) Τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
2) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
3) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.:
Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από τα καθήκοντα της Δημοτικής Αστυνομίας»
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 887 από 24/09/2015 έγγραφό της, αναφέρει ότι εκτός των 350 θέσεων Δημοτικών Αστυνομικών που είχαν ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ., καταργούνται οι υπόλοιπες θέσεις που συστήθηκαν με την υπ' αριθ. 6000/2/5250/8-π' από 12/12/2014 απόφαση του Προϊστάμενου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α. και επανασυστήνονται οι κλάδοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ της Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθ. 81 του Ν. 4172/2013.

Μέχρι και τη Φιλιππιάδα φτάνει η ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας.................

Μέχρι και τη Φιλιππιάδα φτάνει η ΔΙ.ΑΣ. ΠρέβεζαςΣυνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο 33χρονοι, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στη Φιλιππιάδα ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (7,4) γραμμαρίων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, βρέθηκαν στο σπίτι ενός εκ των δραστών, φύλλα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (15,3) γραμμαρίων καθώς και -19- χάπια, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.