Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Βρήκαν το οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα και της ΟΛΑ θαμμένο στην αγροικία του Πετρακάκου; Βρέθηκε RPG

Ένα μπαζούκας RPG σαν κι αυτά που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση με ρουκέτα καρά της πρεσβείας των ΗΠΑ το 2007 (σ.σ. εκείνο βρέθηκε τονΑπρίλιο του 2010 σε γιάφκα της οργάνωσης κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων) ή σαν κι εκείνο που αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει μαζί με ριπές καλάσνικοφ η ΟΛΑ στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου του 2013 αλλά έπαθε αφλογιστία, βρέθηκε πριν από λίγη ώρα κάτω από το έδαφος στην αγροικία του Πετρακάκου στν Μώλο της Φθιώτιδας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αυτό το εύρημα υπήρξε το πρώτο δείγμα αναπροσανατολισμού της ερευνητικής κατεύθυνσης των στελεχών της αντιτρομοκρατικής από τη συμμορία των ληστών του Διστόμου προς τις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, που οι αναλύσεις και το εμπειρικό κεκτημένο της δράσης και της έκφρασης του διατυπωμένου λόγου, τις συνδέουν άμσα με την Πόλα Ρούπα και το Νίκο Μαζιώτη.

Το δεύτερο στοιχεία είναι ένα κάποια κουτιά με εκρηκτική ύλη, αλλά και κυρίως, η ανακάλυψη και δεύτερου φάρου από αστυνομικό περιπολικό. Εύλογα και εύσχημα αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου υπενθυμίζουν ότι όταν εκδηλώθηκε η επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο χαλάνδρι το Δεκέμβριο του 2013, υπήρξαν αρκετές μαρτυρίες που έκαναν λόγο για α[ομάκρυνση των δραστών με συμβατικό αυτοκίνητο στο οποίο είχε προσαρμοστεί αστυνομικός φάρος. Με τα ίδια καλάσνικοφ ε'ίχαν επιτεθεί και στην πρεβεία του Ισραήλ, ακριβώς ένα χρόνο αργότερα.

Τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει  με προκήρυξη η ΟΛΑ.
Πρόκειται ωστόσο για ευρήματα που προσδίδουν αποχρώσες ενδείξεις στη έρευνα, με το δεδομένο ότι είναι παραπάνω από πιστοποιημένη η συνεργασία Πετρακάκου και Μαζιώτη σε ληστείες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσάζει τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του βαλιστικού ελέγχου στα 6 καλάσνικοφ, ενώ από την έρευνα στην αγροικία στο Μώλο, όπως σημειώνουν  οι ίδιες πηγές ενημέρωσης βρέθηκαν ακόμα δύο ούζι, αρκετές χειροβομβίδες και άλλα πολεμοφόδια, όλα συσκευασμένα με κατάλληλο τρόπο ώστε να προστατεύονται από την υγρασία ή απο την φθορά του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: