Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη στο Βόλο ο Γιώργος Πετρακάκος και μία συγγενής ληστή της Πάρου

Η παρακολούθηση ενός αντιεξουσιαστή από την Αθήνα οδήγησε στην σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της
Πέμπτης στον Βόλο, του 37χρονου ληστή τραπεζών Γιώργου Πετρακάκου, συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και της συμβίας του, που προέρχεται επίσης από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και φέρεται να είναι στενή συγγενής συλληφθέντα για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. 
Ο εντοπισμός κι η σύλληψη των δύο αντρών και της γυναίκας έγιναν σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Γαλλίας και Περεβού, όπου ήδη διεξάγει έρευνες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τις 11 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα βρέθηκαν όπλα και σφαίρες, ενώ έρευνα διεξάγει η Αντιτρομοκρατική και στην Αθήνα.
 
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων.
Σε περιοχή του Βόλου, στη Ν. Ιωνία, διεξάγεται και δεύτερη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και άλλων μελών της συμμορίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη γιάφκα στη συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη έχουν επίσης βρεθεί όπλα.
Η σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου έρχεται στην συνέχεια της σύλληψης - στα τέλη του περασμένου Μαΐου - του ποινικούΣπύρου Χριστοδούλου και του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη σε σπίτι στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Στην διάρκεια τότε της αστυνομικής επιχείρησης είχε θέσει τέλος στην ζωή του ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας.
Η σύλληψη του Γ. Πετρακάκου - που ήταν το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ - ουσιαστικά κλείνει τον κύκλο δράσης μιας πολυμελούς ομάδας ποινικών κι αντιεξουσιαστών που είχε προχωρήσει την περίοδο 2012-2015 σε τουλάχιστον 15 καλά οργανωμένες ληστείες τραπεζών στην Νεμέα, στις Σπέτσες, στο Δίστομο, στην Σαρωνίδα, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας κι αλλού.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την ένοπλη ομάδα ήταν ο αντάρτης πόλης Νίκος Μαζιώτης, ο συλληφθείς Γιώργος Πετρακάκος και άλλοι, ενώ είχε διερευνηθεί κι ο ρόλος του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.

Όμως έχει εξετασθεί αν ο Γιώργος Πετρακάκος είχε σχέση και με την οργάνωση «Ομάδα Λαικών Αγωνιστών» (επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ, στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη και στην ισραηλινή πρεσβεία) ή και στο δεύτερο τμήμα δράσης του «Επαναστατικού Αγώνα» με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ερευνάται ακόμη αν η κοπέλλα που συνελήφθη στο πλευρό του Πετρακάκου είχε οποιαδήποτε σχέση με μία γυναίκα που εικονίζεται σε ορισμένες από τις ληστείες.




Το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: