Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 15:03

Το φεστιβάλ της υποκρισίας με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών συνεχίζεται και με ΣΥΡΙΖΑ, Γιατί δεν κάνουν ανοιχτές υποδομές φιλοξενίας και για άστεγους;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Το φεστιβάλ της υποκρισίας με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών συνεχίζεται και με ΣΥΡΙΖΑ, Γιατί δεν κάνουν ανοιχτές υποδομές φιλοξενίας και για άστεγους;
Πολλά κροκοδείλια δάκρυα ρέουν άφθονα από χθες το βράδυ και λίγη ώρα μετά την αυτοκτονία μέσα στο στρατόπεδο- γκέτο της Αμυγδαλέζας του Πακιστανού πρόσφυγα, που ειορήσθω εν παρόδω, μετρούσε τις πρώτες ώρες του εγκλεισμού, καθώς μεταφέρθηκε στην Αθήνα προχθές από το Ρέθυμνο όπου και είχε πιαστεί. Συνεπώς ζήτημα 18μηνου δεν υπήρχε. 18ωρου ίσως, αλλά 18μηνου όχι, όπως δεν
υπάρχει πλέον τις τελευταίες ημέρες για κανένα από τα πρώτα θύματα του πογκρόμ Δένδια. Αλλά αυτά θα τα εξηγήσουμε αργότερα. 
Έρρευσαν λοιπόν πλούσια και άφθονα τα κροκοδείλια δάκρυα, μόνο που το καθένα αυτά είχε την ειδοποιό διαφορά ότι κύλησαν από προοδευτικούς δακρυϊκούς πόρους.
Το bloko.gr από την πρώτη στιγμή είχε αντιταχθεί στη δημιουργία των ... "κέντρων κράτησης", εμμένοντας σταθερά στον όρο στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως επίσης ταχθήκαμε αναφανδ'ον κατά του φράχτη. Μα ανέκοψε τις ροές θα υποστηρίξει κάποιος. Ναι αλλά μόνο κατά ξηράν, θ' αντιτείνουμε και μόνο από τη ξηρά του Έβρου. Γιατί τα κύματα κατευθύνθηκαν κατά θάλατταν, ή λοξοδρόμησαν ελέω φράχτη και "έσποσαν" στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων.
Και εμείναμε για την αναποτελεσματικότητα του μέτρου κάνοντας απλές αριθμητικές αναγωγές. Ουδέποτε σε όγκο οι κρατούμενοι των στρατόπεδων δεν ξεπέρασαν τους 5.000. Σε τι ποσοστό αντιστοιχείται λοιπόν αυτός ο αριθμός των έγκλειστων μεταναστών, μπροστά στο σύνολο των προσφύγων που φιλολοξενείται στην Ελλάδα; Εάν πάρουμε την πιο μετριοπαθή πρόβλεψη της ύπαρξης στην χώρα περίπου 1.000.000 αλλοδαπών, εκ των οποίων παραπάνω των 300.000 παράτυπα, τότε βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Τί εξυπηρέτησαν λοιπόν; Την ανάγκη του Χρυσοχοΐδη τον Απρίλιο του 2012 να διολισθήσει προς ένα εκλογικό ακροατήριο που συντηρητικοποιήθηκε και μετέπειτα του Δένδια ν' αποδιώξει από πάνω το στίγμα του επαρχιώτη βουλευτή.
Αντί λοιπόν να βάλει λουκέτο στην Αμυγδαλέζα και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης η νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τί κάνει; Μα αυτό που της αποδώσαμε ως χαρακτηρισμό και δεν είναι διόλου κολακευτικός. Εφαρμόζει τακτικές πολιτικού μεταμορφισμού ( transformations ). Αφήνει την ουσία και καταπιάνεται με την πλάνη της παρέμβασης στην επιφάνεια. Και δεν είναι κολακευτικός ο όρος, γιατί παραπέμπει στον ακραιφνή μουσολινικό λαϊκισμό.
Θα καταργηθεί ο όρος "κράτηση" στα κέντρα- στρατόπεδα- γκέτο που δεν θα καταργηθούν, αλλά θα μεταμορφωθούν ( εξ' ου και ο μεταμορφισμός ) πάνω σε μια αιμομικτική λογική της ανοιχτής υποδομής φιλοξενίας. Κι αυτό θα γίνει όταν συνταχθούν τα ΠΔ με τη κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων των νέων αναπληρωτών υπουργών που δεν συμμετέχουν στο ... ευέλικτο και ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο και όταμν τα στρατόπεδα- γκέτο υπαχθούν στην κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Και ο μεταμορφισμός του γκέτο δεν θ' αφορά σε όλα τα στρατόπεδα, προαναχωρησιακά, κράτησης ή πιστοποίησης ταυτότητας, αλλά μόνο για την Αμυγδαλέζα. Εάν λοιπόν όλο αυτό δεν είναι ακραίος πολιτικός φαρισαϊσμός, τότε τί είναι;
Δυστυχώς για τον καθηγητή Γιάννη Πανούση, που και τετράγωνη λογική διαθέτει αλλά και ορθολογική αντίληψη της κατάστασης έχει, ο ιστορικός χρόνος του επιφύλαξε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, ή ακροβάτη ισορροπιστή ανάμεσα στην άγνοια, στην παράνοια και στην υποκρισία.
ΠΗΓΗ. BLOKO.GR
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: