Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιος θυμάται τα αντικάλαντα της Αυγής; ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ποιος θυμάται τα αντικάλαντα της Αυγής; ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά”
Ως αντίβαρο των προηγούμενων αναμνήσεων, είπαμε να θιυμηθούμε τα “αντικάλαντα” της “Αυγής” το 2009 με κεντρικό στίχο, ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι
ας έχει μπάτσους στα κλαδιά”
Στις 24/12/2008 η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε τα εξής «Αντικάλαντα 2008»
«Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις / Στο Σύνταγμα, στο Σύνταγμα τι ωραία που αρπάζεις! / Μπάτσους γεμάτο στα κλαδιά / Και διμοιρίες στη σειρά / Ω έλατο, ω έλατο δε θα μου τη γλιτώσεις / Βρε θα σε κάψω μια βραδιά /Κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά».
Διαβάστε ρεπορτάζ και δηλώσεις εποχής:
Για το θέμα, ο βουλευτής του Συνασπισμού Δ.Στρατούλης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «η Αυγή, με το ημερολόγιό της, αποτύπωσε πιστά, χωρίς λογοκρισία, τις εικόνες και τα συνθήματα της Δεκεμβριανής εξέγερσης της νεολαίας, όπως εξάλλου έκαναν με ειδικά αφιερώματά τους πολλές άλλες εφημερίδες της χώρας μας ή του εξωτερικού. Εάν το ΛΑΟΣ και η κα. Κανέλλη ονειρεύονται κοινωνίες απόλυτης λογοκρισίας, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».
«Αποτυπώνουμε τον Δεκέμβρη των 15ρηδων με φωτογραφίες από ειρηνικές διαδηλώσεις, πορείες που πνίγηκαν από τα δακρυγόνα της Αστυνομίας, περικυκλώσεις αστυνομικών τμημάτων, χάπενινγκς, αλλά και εκδηλώσεις βίας. Όλα αυτά συνέβησαν τον Δεκέμβρη. Εμείς δεν λογοκρίνουμε» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας, Ν.Φίλης.
Ο ίδιος παρατήρησε επίσης: «Κι άλλες εφημερίδες συγκέντρωσαν ανάλογο υλικό. Κανείς δεν διανοήθηκε να τις επικρίνει. Η επίθεση εναντίον της Αυγής έγινε από την τρικέφαλη συμμαχία κυβερνητικών παραγόντων, του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ . Ενόχλησε γιατί η Αυγή εξαρχής παρακολούθησε τα γεγονότα και αναζήτησε το μήνυμα τους. Ήταν η μοναδική εφημερίδα που το πρωί της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε έκτακτο φύλλο».
Ο κ. Φίλης κατηγόρησε ειδικότερα το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε σε δύο ολόκληρες σελίδες την Κυριακή 28 Δεκέμβρη ‘δήθεν’ διήγημα, στην ουσία πολιτικό κείμενο, με το οποίο αθωώνεται ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή».
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επανέλαβε τη θέση του κόμματος της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των «κουκουλοφόρων», αναφέροντας ως παράδειγμα την κυκλοφορία του ημερολογίου της Αυγής.
Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής Κ.Βελόπουλος δήλωσε: «Εμείς δε λογοκρίναμε ποτέ και κανέναν. Περισσότερο δε, δεν κάψαμε βιβλιοπωλεία ακόμη και εάν διαφωνούμε ιδεολογικά με το περιεχόμενό τους. Σε όσους μιλούν για τρικέφαλες συνεργασίες απαντούμε ότι πρόκειται για ανεγκέφαλες ανοησίες».
Εμείς θα επιμείνουμε για την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και των "προοδευτικών". Γιατί δεν έβαλαν στο ημερολόγιο τους δολοφονημένους από την 17 Νοέμβρη, τους Αστυνόμους και Πυροσβέστες που έχουν δολοφονηθεί ή έχουν χάσει την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και το πιο σημαντικό, τους ήρωες ( Έκτορας Γιαλοψός, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Κώστας Ηλιάκης κ.α.) που χάθηκαν υπερασπίζοντας όλους αυτούς που τώρα έχουν την δυνατότητα να τα σπάνε.
Θα κάνουν διαδηλώσεις για συμπαράσταση στον Αστυφύλακα Αδαμάντιο Ματζούνη που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ; Τώρα στπ πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής "επικεντρώνουν τον αγώνα τους στα γεγονότα στην Παλαιστίνη, ζητώντας να σταματήσει η σφαγή". Σας έδωσε δικαιολογία η Παλαιστήνη την οποία θα καπηλευτήται για να κάνετε επεισόδια, αφού θα ήταν μεγάλη πρόκληση να κάνετε συλλαλητήριο πάλι μόνο για τον Αλέξη. Δεν κατάλαβαμε όμως γιατί είναι πανεκπαιδευτικό; Θα θέσετε σοβαρά ζητήματα παιδείας;
Και καλά φέτος, πέρασαν οι Γιορτές. Του χρόνου να δούμε τί ημερολόγιο θα εκδόσει. 



Πηγή: bloko.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: