Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

    

ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριθμ. Πρωτ: 601/2/8

      Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και τις δημόσιες επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών «πως η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην υπάρξουν περικοπές στους ενστόλους», από το 2009 μέχρι και σήμερα οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών μας που μας έπληξαν άμεσα και έμμεσα, αδιακρίτως και οριζόντια, ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42% ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια Υπηρεσίας.
     Είναι απορίας άξιον πως την «επόμενη ημέρα» οι Κυβερνώντες θα ανακοινώσουν νέες περικοπές στις αποδοχές μας, όταν η πλειοψηφία αμείβεται με μισθούς χαμηλότερους των δημοσιών υπαλλήλων, υπηρετεί μακριά από το σπίτι τους, εργάζεται μέσα στο κρύο και στην ζέστη φορώντας αλεξίσφαιρο για προστασία και αμείβεται με Βασικό Μισθό 683 € ενώ χρειάζεται 18 χρόνια Υπηρεσίας για να φθάσει στα 899 €, στην βάση του μισθολογίου. Βρισκόμαστε ήδη στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ σε χειρότερη μοίρα είναι όσοι «έκαναν το λάθος» να παντρευτούν.
   Δεν είναι άραγε γνωστό στους Κυβερνώντες ότι δεν είμαστε οι προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι, που εντέχνως κάποιοι καλλιεργούν, ότι δεν έχουμε διασφαλισμένο ωράριο εργασίας τέτοιο που θα επιτρέψει την σύντροφο μας να εργαστεί, ότι εργαζόμαστε σχεδόν «δωρεάν» την νύκτα, την αργία και 6 ημέρες την εβδομάδα, ενώ καλούμαστε ξαφνικά να μετακινηθούμε για άγνωστο χρόνο σε άλλο μέρος για να προσφέρουμε την εργασία μας.
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.Τ.Ε έχει επιδείξει μέχρι σήμερα και αντί αυτού στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέπονται ληστρικές διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τα οποία οδηγούνται στην διάλυσή τους.
  Το συνδικάτο και όλοι μας δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε κάθε μέτρο, σε κάθε περικοπή και σε κάθε δράση, απλά λόγω του ότι είμαστε η ομάδα που έχει τα λιγότερα εργαλεία για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της. Το μήνυμά μας ένα. Οι Αστυνομικοί δεν είναι «πρόβατα για σφαγή» και δεν θα μείνουν με τα «χέρια σταυρωμένα». Όλες οι πιθανότητες και δράσεις αντίδρασης είναι ανοικτές.
  Ως εκ τούτου ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Γι αυτό και τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αποφάσισαν την πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την προσεχή Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Ώρα αναχώρησης από την Α.Δ. Καρδίτσας την 06:00 ώρα της 06-08-2014. Η  παρουσία όλων μας θεωρείται επιβεβλημένη. Δηλώσεις συμμετοχής έως της 04-08-2014.

Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος                                       ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: