Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

    

ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
                                                    




                                                         Καρδίτσα 26-06-2014

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 601/2/6

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη
                 κ. ΚΙΚΙΛΙΑ Βασίλειο. ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
ΚΟΙΝ:   1.-Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο
                 κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο
               2.- Π.Ο.ΑΣ.Υ
             
Αξιότιμε κ. Υπουργέ

1.-Με αφορμή το τελευταίο τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα την 20-06-2014 στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας, η Ένωσή μας καλείται να θέσει τους προβληματισμούς της τόσο στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου  Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, όσο και στην Φυσική Ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Ένωσή μας, κατά το παρελθόν αρκετές φορές είχε εκφράσει με ανακοινώσεις, τις ανησυχίες της για την έλλειψη προσωπικού, για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, για την ακαταλληλότητα των οχημάτων και για τις επιπλέον υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Αστυνομία ως οργανισμός με τον Ν.4249/2014 χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδες υποδομές.
2.- Τα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα γενικής Αρμοδιότητας,(Α.Τ. ΠΑΛΑΜΑ- ΣΟΦΑΔΩΝ – ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ -ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ) αδυνατούν να εκτελέσουν τα αυτονόητα και το χειρότερο δεν μπορούν να εμπαιδόσουν το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Εποχούμενη περιπολία το πολύ ένα οκτάωρο και μετά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μόνος του στο Τμήμα.
Άραγε, τι ασφάλεια μπορεί να προσφέρει το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά όταν από τον επόμενο μήνα θα λειτουργεί με πέντε Μάχιμους Αστυνομικούς;
Μέχρι πότε οι διοικητές των Τμημάτων θα εκτελούν και χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας ή γραμματείας προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα περιπολικό για ένα οκτάωρο;
Μέχρι πότε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Α.Τ. Καρδίτσας θα εκτελεί καθήκοντα σκοπού κρατητηρίων ή θα επιβαίνει σε περιπολικό εκτελώντας και εποχούμενη περιπολία.
Κ. Υπουργέ

Γνωρίζουμε ότι η ελλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν λόγω τη μη ορθολογικής κατανομής του Αστυνομικού προσωπικού αλλά και του πάρεργου που έχει αναλάβει ο οργανισμός μας. Μέχρι την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Ν.4249/2014 και την φημολογούμενη εξασφάλιση προσωπικού, άποψη την οποία δεν ενστερνιζόμαστε, οι Υπηρεσίες της πρώην Α.Δ. Καρδίτσας θα λειτουργούν με το φιλότιμο του καθένα από εμάς. Και εδώ τίθενται κάποια ερωτήματα.
Ποιος ο σκοπός σύνθεσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ή της Ο.Π.Κ.Ε με προσωπικό πέραν των είκοσι ατόμων σε μία πόλη που δεν έχει βαρύνουσα εγκληματικότητα με αποτέλεσμα τα Αστυνομικά Τμήματα να αιμορραγούν από προσωπικό;
 Θεωρούμε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει η Ο.Π.Κ.Ε και η  ομάδα ΔΙ.ΑΣ με δέκα ή δώδεκα άτομα αντίστοιχα και τα υπόλοιπα να επιστρέψουν στα Α.Τ. και από κοινού (Εποχούμενες περιπολίες και ομάδες) να αντιμετωπίσουν την όποια μορφή εγκληματικότητας.
3.- Η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε μόνο για τον κλάδο της Ασφάλειας;
 Και φυσικά η άποψή μας είναι ότι ο κλάδος της ασφάλειας δεν πρέπει να ασχολείται ούτε με φύλαξη Αστυνομικών καταστημάτων, αλλά ούτε να συμμετέχει στις αποσπάσεις στον Έβρο και γενικά πρέπει να εκτελεί τα καθήκοντα που προβλέπονται από σύστασή του. Πλην όμως όταν Υπηρεσία του κλάδου ασφαλείας συστεγάζεται με άλλες υπηρεσίες των υπόλοιπων κλάδων και την ίδια χρονική περίοδο διατίθενται δυνάμεις για την φύλαξη εξεταστικών κέντρων, φύλαξη πρωτοδικείου, φύλαξη Τ.Δ.Α., εκτελούνται μεταγωγές κρατουμένων, συνεδριάσεις δικαστηρίων, αποσπάσει στον Έβρο,  συν την στελέχωση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε  και όλα αυτά από προσωπικό των υπόλοιπων δύο κλάδων, τότε θεωρούμε ότι η συνδρομή του κλάδου ασφαλείας είναι επιβεβλημένη.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το παρόν δελτίο τύπου δεν αποτελεί φωνή διαμαρτυρίας αλλά είναι έκφραση αγωνίας του  Αστυνομικού προσωπικού, το οποίο εργάζεται με φιλότιμο και υπομονή προκειμένου να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.
       



                                                          Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος                              ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: