Πέμπτη 8 Μαΐου 2014


    

ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Καρδίτσα 03-04- 2014
                                 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
                                    ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, όλο τον προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήταν η προστασία των δικαιωμάτων των μελών μας.
Με γνώμονα πάντα το εργασιακό συμφέρον των Συναδέλφων, σε συνάρτηση με την κοινωνική μας καταξίωση και την ανάγκη ανάκτησης του κύρους του Αστυνομικού, προβήκαμε σε δράσεις και ενέργειες, προκειμένου να αντιπαλέψουμε, τη δυσλειτουργία των Διοικήσεων, την καταστρατήγηση των Προεδρικών Διαταγμάτων, από πλευράς της ηγεσίας και του Αρχηγείου, καθώς και την υπονόμευση των κεκτημένων μας.
Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν, με την καθοριστική συμβολή όλων σας, που με τις αναφορές, τις υποδείξεις και τις καταγγελίες σας, αναδείξατε τα εργασιακά προβλήματα, καθώς και με την άμεση ανταπόκριση και τη δυναμική συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που κληθήκατε να παραστείτε.
Συγκεκριμένα:
>  Συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις των Γενικών Συμβουλίων και στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία, με παρεμβάσεις τόσο για την κωδικοποίηση των ποινών όταν αυθαιρετεί η διοίκηση και ειδικά για την παραβίαση του ωραρίου εργασίας, όσο και για την  υγιεινή και ασφάλεια των κρατητηρίων με την δημιουργία ειδικού λογαριασμού, για την άμεση έγκριση των δαπανών.   
>      Συμμετείχαμε στα Συνέδρια της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το σύνολο των
αντιπροσώπων μας,
>    Εκδώσαμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις κενές οργανικές θέσεις στην Α.Δ. Καρδίτσας, επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Περιφερειακά κυρίως Τμήματα.
> Διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως στον Αστυνομικό Διευθυντή για τη συνεχή καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας.
>      Τη δημιουργία μεικτών συνεργείων αστυνόμευσης, τα οποία αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο, την ήδη ελλιπή δύναμη, των αστυνομικών τμημάτων.
-Την Αποδιοργάνωση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), η οποία έχει μετατραπεί σε εποχούμενες περιπολίες των δύο ατόμων.
-Για τους Αξιωματικούς Υπηρεσίας και τους Γραμματείς Αστυνομικών Τμημάτων, οι οποίοι καθημερινά σχεδόν πραγματοποιούν μεταγωγές κρατουμένων.
-Για τους Συναδέλφους που εφοδιάζονται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους με αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί από χρόνια, καθώς έχει παρέλθει, προ πολλού η ημερομηνία λήξης τους.
-Για   την   Αποδυνάμωση   όλων   των   περιφερειακών   Αστυνομικών Τμημάτων και την αδυναμία επάνδρωσης περιπολικών σε 24ωρη βάση.
(Τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα δεν έχουν τη δυνατότητα να επανδρώσουν περιπολικό ούτε για ένα δίωρο).
-Για την Απασχόληση του προσωπικού   σε συνεχή   επιτήρηση των πολιτικών γραφείων, οικιών καθώς και στόχων ιδιωτικών συμφερόντων (τράπεζες,   σούπερ   μάρκετ,   πολυκαταστήματα   κ.τ.λ.),   ιδίως   τις νυχτερινές ώρες, σε βάρος της αστυνόμευσης των πολιτών.
-Για τους Αστυνομικούς του Τ.Α. που διατάσσονται να επιτηρούν 40 και πλέον στόχους, κατά τη διάρκεια του 8ώρου τους, μαζί με τα υπόλοιπα καθήκοντα τους.
-Για την Κατάργηση ουσιαστικά της τοπικής αρμοδιότητας των Αστυνομικών Τμημάτων, αφού καθημερινά διατάζονται αστυνομικοί να εκτελέσουν υπηρεσία στην αρμοδιότητα άλλων αστυνομικών τμημάτων, χωρίς να γνωρίζουν την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες της.
-Για τους Συναδέλφους που εκτελούν δύο συνεχόμενες νυχτερινές υπηρεσίες.
Επιπλέον:
> Πραγματοποιήσαμε τακτικά και έκτακτα Διοικητικά Συμβούλια ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο που ήθελε να αναφερθεί σε ζητήματα υπηρεσιακής φύσης που τον απασχολούσαν.
>        Ανταποκριθήκαμε, παρείχαμε εξηγήσεις και ενημερώσαμε τους
συναδέλφους που απευθύνονταν στο Δ. Σ. για τα θέματα που τους
απασχολούσαν (Π.Δ. - ασφαλιστικό - μερίσματα - ταμεία κ.τ.λ.).
>          Πραγματοποιήσαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε όλα τα επίπεδα,
για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.
>          Διαχειριστήκαμε    και    ανακοινώσαμε    την    αλληλογραφία    της
Ομοσπονδίας.
>    Διαχειριστήκαμε με διαφάνεια και σύνεση το ταμείο της Ένωσης.
>          Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις  με τον Αστυνομικό Διευθυντή
Καρδίτσας, στον οποίο εκθέσαμε τα αιτήματα και τα προβλήματα
που απασχολούν τα μέλη μας και ζητήσαμε την πιστή εφαρμογή
των Π.Δ., των Νόμων και των κανονισμών και κυρίως του Π.Δ. που
αφορά το ωράριο εργασίας.
>          Συμμετείχαμε και συμβάλλαμε οικονομικά, στην πραγματοποίηση
της  Χριστουγεννιάτικης  Εκδήλωσης  για  τα   μικρά  παιδιά  των
συναδέλφων, που διοργάνωσε η Α.Δ. Καρδίτσας.
>          Διοργανώσαμε με επιτυχία, ετήσιο χορό σε συνεργασία με την Ι.Ρ.Α.
>          Αναλάβαμε την χορήγηση εμφιαλωμένων νερών στην Δ.Υ της Α.Δ. Καρδίτσας, σε κάθε μετακίνησή της.
>          Η Ένωσή μας, βραβεύτηκε από τον Ιατρικό σύλλογο Καρδίτσας για την συμμετοχή της στην οικονομική ενίσχυση για την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου Καρδίτσας.
>           Αποπερατώσαμε την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του γραφείου της Ένωσή μας και ταυτόχρονα προχωράμε στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής μας σελίδας στο διαδίκτυο.
>          Υποβάλαμε προτάσεις στην ομοσπονδία για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αναδείξαμε την αντίθεσή μας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
>          Απαιτήσαμε και πετύχαμε την μη διάθεση αστυνομικών σε επιπλέον υπηρεσία όταν μετακινούνταν με Φ.Π πέραν των 60 χιλμ.
>          Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στον τρόπο λειτουργίας της Δ.Υ. και στην συγκρότησή της με το παραμικρό.
>      Ήμασταν αντίθετοι στην κατασπατάληση δυνάμεων κατά την λήψη μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας σε διάφορες εκδηλώσεις.
>          Τέλος, με ανακοινώσεις στον τύπο αναδείξαμε τα προβλήματα της
Αστυνομικής Διεύθυνσης και στηρίξαμε το δίκαιο των μελών μας.
            ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Το Σωματείο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται και ελπίζουμε να συνεχίσετε να είστε συμπαραστάτες και στο μέλλον.

ΠΑ ΤΟ Δ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος                               ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος



Δεν υπάρχουν σχόλια: