Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014 17:37

Ένωση αξιωματικών Αττικής: " Για 500 ευρώ μας έστησαν απέναντι στην κοινωνία..."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ένωση αξιωματικών Αττικής: " Για 500 ευρώ μας έστησαν απέναντι στην κοινωνία..."
Από ανακοίνωση της ένωσης αξιωματικής Αττικής...
"Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Αναμένοντας την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ (πόσο άραγε ακόμη;) ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση, υποτίθεται για την οικονομική ενίσχυση των ενστόλων.
Επί
μήνες ανώτατοι Κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνανε προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα διορθωθούν οι μισθολογικές αδικίες που υπέστησαν οι ένστολοι, με τις πολύ μεγάλες μειώσεις που επήλθαν στις αποδοχές μας και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και το 45%, δημιουργώντας έτσι την προσδοκία και την ελπίδα σε χιλιάδες συναδέλφους ότι θα αποκατασταθούν εν μέρει, οι μισθολογικές απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της Μνημονιακής λαίλαπας.
Αντί αυτού όμως η Κυβέρνηση αποφάσισε τη χορήγηση ενός φιλοδωρήματος των 500€ στο 1/3 περίπου των ενστόλων (όταν στα τέσσερα χρόνια του Μνημονίου, οι μισθολογικές απώλειες ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ κατά άτομο), αποπροσανατολίζοντας τους συναδέλφους από το μείζον που είναι η ουσιαστική διόρθωση των μισθολογικών αδικιών και διχάζοντας για ένα εφ άπαξ χρηματικό ποσό, το οποίο μπορεί να δώσει κάποια πρόσκαιρη οικονομική ανακούφιση, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί διόρθωση των αδικιών και μόνιμη λύση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν με τις βάρβαρες μισθολογικές περικοπές.
Ταυτόχρονα «επέτυχε» η Κυβέρνηση, βοηθούμενη και της πολύμηνης επικοινωνιακής «καταιγίδας» από τα ΜΜΕ να μας καταστήσει στην κοινωνία ως μία από τις ευνοούμενες κοινωνικές ομάδες, η οποία μαζί με τους ευρισκόμενους σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση συμπολίτες μας άστεγους- άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους θα μοιραστούν το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, που τόσο επώδυνα πέτυχε με τις θυσίες του ο Ελληνικός λαός. Εύκολα μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης, ως προς τους ένστολους.

Η θέση της Ένωσής μας ήταν και είναι ότι δεν «ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ» αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Την πραγματική και ουσιαστική διόρθωση των μισθολογικών αδικιών που επήλθαν κυρίως με τον Ν. 4093/12 και είχαν ως αποτέλεσμα τη μισθολογική ισοπέδωση των αποδοχών μας.
2. Να σταματήσουν οι προκλητικές δηλώσεις και διαρροές από ανώτατους Κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι με κυνικό τρόπο, αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, καθόσον θα βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί με τη θέσπιση ισοδύναμων οικονομικών μέτρων που θα αφορούν τους ένστολους. Αυτές οι δηλώσεις εκτός της οργής και αγανάκτησης που προξενούν, αποτελούν στην ουσία προσβολή του Κράτους Δικαίου και περιφρόνηση του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Με ενότητα και αγώνα θα δώσουμε δυναμική απάντηση στις βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές τις Κυβέρνησης."

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

             Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθανάσιος ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΊΤΗΣ
 Αστυνομικός Υποδιευθυντής

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ
    Αστυνομικός Υποδιευθυντής
Πηγή: BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: