Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τί αλλάζει με τα μέχρι τώρα δεδομένα στη διανομή του πλεονάσματος προς τους ένστολους, Σε τί ποσό καθορίστηκε το πλαφόν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τί αλλάζει με τα μέχρι τώρα δεδομένα στη διανομή του πλεονάσματος προς τους ένστολους, Σε τί ποσό καθορίστηκε το πλαφόν
Θυμίζουμε ότι η αρχική διευκρίνιση από επίσημες πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη δήλωση Σαμαρά για τη διανομή του πλεονάσματος στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σε ότι αφορά στους ένστολους ήταν η εξής: "Οι ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης ανέρχονται σε 64.065 άτομα. Από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως
όριο καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα. Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η καταβολή του θα γίνει στις 9 Μαΐου του 2014."
Όπως υπολογίστηκε, τα χρήματα από το πλεόνασμα που αναλογούσε στους ένστολους ήταν τα 30.000.000 ευρώ.
Με βάση τα νέα δεδομένα, η πρώτη διαπίστωση είναι ότι αυξήθηκε κατά 5.000.000 ευρώ το ποσό που αναλογεί ως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στους ένστολους, ενώ πληροφορίες σημειώνουν ότι από άλλο κωδικό ενδέχετυαι να εξασφαλιστούν και άλλοι πόροι.
Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 8.000 και ο αριθμός των δικαιούχων.
Η τρίτη διαπίστωση αλλά ως προϊον πληροφορίας, είναι πως το πλαφόν τυπικά ανέβηκε από τα 1.500 ευρώ μικτά στα 1.540 ευρώ, όμως όπως γράψαμε, εκτός από την εξαίρεση των πενθήμερων και των νυχτερινών, θα τεθούν εκτός υπολογσμού και άλλα επιδόματα -σίγουρα των πολύτεκνων- που όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι αυτά.  
Επίσης, δεν διευκρινίζεται ακόμη εάν διατηρηθεί το ποσό των 500 ευρώ ή εάν πέσει στα 400 ώστε ναδιευρυνθεί ο αρθμόςτων δικαιούχων.
ΠΗΓΗ: BLOKO.GR
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: