Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

   
    

ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
              ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
                                                            ΚΑΡΔΙΤΣΑ 07-01-2014

ΠΡΟΣ: Α.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΟΙΝ: Α.Τ & Τ.Α΄ Α.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 302/9/7-α

ΘΕΜΑ: Π.Δ 394/2001 << Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού>>
ΣΕΧΤ: Το υπ’ αρίθμ. 302/9/44 από 20-12-2013 έγγραφο Π.Ο.ΑΣ.Υ

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Όπως σας είναι γνωστό με το ΠΔ 173/ 2013 (Φεκ.1 Α-274) τροποποιείται η παράγραφος 7 του άρθρου 1 του Π.Δ.394/2001 <<χρόνος εργασίας Αστυνομικού προσωπικού>> και επιβάλλεται η υποχρεωτική ανακοίνωση της Υπηρεσίας, σε εβδομαδιαία βάση ειδικότερα μέχρι την 14:00 ώρα κάθε παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι από 06:00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06:00 της μεθεπόμενης δευτέρας.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση μας, δυστυχώς, στις περισσότερες Υπηρεσίες της Α.Δ. Καρδίτσας, δεν εφαρμόζεται η ανωτέρω νομοθετική διάταξη, αν και έχει δημοσιευθεί από τις 16-12-2013.
Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση αποτελούσε χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος το οποίο εισακούστηκε και εγκρίθηκε, τόσο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και προστασίας του Πολίτη όσο και από την φυσική ηγεσία του Σώματος.
Με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, επιτυγχάνεται:
Α) Η ορθολογική χρήση του προσωπικού καθώς, οι καθημερινές υπηρεσίες κάθε τμήματος, (αξιωματικοί υπηρεσίας, σκοποί, γραμματειακή υποστήριξη, εποχούμενες περιπολίες, δικαστήρια) οι αθλητικές εκδηλώσεις και οι εξορμήσεις που διατάσσονται από την Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας είναι γνωστές από πριν και μπορούν να προγραμματιστούν τα μέτρα και το προσωπικό που θα απασχοληθεί.
Β) ο Αστυνομικός πλέον θα γνωρίζει την υπηρεσία που θα εκτελέσει κατά την διάρκεια της εβδομάδας και θα μπορεί να προγραμματίσει και να εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις, απέναντι στην οικογένειά του ισότιμα, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. 
Κ. Διευθυντά,
είναι αντιληπτό ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και παρακαλούμε να δώσετε σαφείς οδηγίες στους διοικητές των τμημάτων, για την έκδοση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση. Η ένωσή μας, είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα των μελών της με κάθε νόμιμο τρόπο, ζητώντας αν χρειαστεί και την συνδρομή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

                                             Για το Δ.Σ.



         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






   ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος                        ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: