Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

    

ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ   
  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 2Ο Χιλ. Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας Τρικάλων
   Τηλ.- FAX 2441042444

           

ΠΡΟΣ:  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ:601/2/3

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 18-02-2013

Η Ένωσή μας, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ωμή παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας στην συνδικαλιστική μας δράση, με την κατάργηση του άρθρου 18 του Ν 3839/2011, που διέπει την συνδικαλιστική μας λειτουργία.
Καλά θα κάνει η πολιτική Ηγεσία να επιλύσει τα Θεσμικά προβλήματα που ταλανίζουν τον οργανισμό μας και όχι να προβαίνει σε τέτοιους είδους ενέργειες χωρίς προηγούμενο διάλογο και καμία ενημέρωση. Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια φίμωσης που επιχειρείται.
Μετά από πολλούς αγώνες και μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να λειτουργούμε με απολύτως διαφανής και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς παρασκηνιακές κινήσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Σε ότι αφορά την ένωσή μας, θα συνεχίσει να ενημερώνει τους τοπικούς βουλευτές προκειμένου να πάρουν σαφή θέση για το τι πρόκειται να πράξουν, και εν συνεχεία θα ενημερώσουμε αναλόγως τα μέλη μας.

                                                    Για το Δ.Σ.




         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος        ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος
         6984120568                               6942099868

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ

    

ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ   
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
2Ο Χιλ. Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας Τρικάλων
   Τηλ.- FAX 2441042444


ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 601/2/2


                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ              ΔΙΑΛΥΣΗ
Από της 28-02-2013 οι αγρότες του Νομού μας, αλλά και  της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, έχουν ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες έως και σήμερα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μάχιμου προσωπικού της διεύθυνσης μας, να διατίθεται για μέτρα τάξης και τροχαίας. Συγκεκριμένα διατίθενται καθημερινά είκοσι άτομα στην Δ. Υποστήριξης, οι οποίοι εργάζονται δεκατρείς ώρες (μαζί με την μετακίνησή τους από Καρδίτσα προς Λάρισα και επιστροφή). Το Τμήμα Τροχαίας καθώς και τα περιφερειακά τμήματα Σοφάδων και Παλαμά διαθέτουν καθημερινά σε 24ωρη βάση οχτώ Αστυνομικούς με συνέπεια η υπολειπόμενη δύναμη, να μην επαρκεί για την αστυνόμευση.
Από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων το τμήμα τροχαίας αδυνατεί να διαθέσει Αστυνομικούς στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο του Νομού μας, αλλά και μέσα στην πόλη της Καρδίτσας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας κάθε δεύτερη ημέρα μένει κλειστό κατά τις βραδινές ώρες και διατίθεται αξιωματικός ετοιμότητας.
Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε και τους δεκαεπτά Αστυνομικούς οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στις Αστυνομικές διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, εύκολα καταλαβαίνει κανείς που οδηγείται η κατάσταση.
Οι συνάδελφοι μέχρι σήμερα έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για την αστυνόμευση του Νομού μας και για αυτό υπάρχει αναγνώριση από την τοπική κοινωνία και την Διοίκηση. Επειδή όμως τα προβλήματα αντί να λύνονται, μεγιστοποιούνται και ο Αστυνομικός δεν αντέχει άλλο την ψυχολογική και σωματική καταπόνηση, καλούμε άμεσα την φυσική ηγεσία της Α.Δ. Καρδίτσας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας να δώσουν λύσεις.   
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: α) Άμεση ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας, για όσο θα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις των Αγροτών με Αστυνομικούς από άλλες Γ.Α.Δ.
β) Άμεση απεμπλοκή μέρος των δυνάμεων που διατίθενται στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
γ) Χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων στην Δ. Υποστήριξης.
δ) Βάλτε <<ΣΤΟΠ>> στην υπεραπασχόληση των Αστυνομικών.
ε) Όχι άλλες αποσπάσεις στον Έβρο, για την επιχείρηση <<ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ>>, όταν τα τοπικά τμήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην στοιχειώδη αστυνόμευση της περιοχής τους
      
             
 
                                                              Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος                                               ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος