Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Δικαίωση για την αναγνώριση της Σχολής Αστυφυλάκων ως σχολής επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Δημοσιευμένο στο : http://www.easya.gr
Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2013
-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΩΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όπως καλά γνωρίζετε, η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε την κατάφορη αδικία κατά των συναδέλφων, οι οποίοι είχαν εισαχθεί στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων (απογραφή από Τ.Ε. σε Δ.Ε.)  κατέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με δύο εκδικάσεις.
Με τις υπ’ αριθ. 1917/2013 και 2214/2013 αποφάσεις του Ε΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκαν οι αιτήσεις ακυρώσεως της Ε.ΑΣ.Υ.Α. σχετικά με την αντιστοίχιση της Σχολής Αστυφυλάκων ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποθέσεις συζητήθηκαν, παρ’ ότι εν τω μεταξύ το ζήτημα είχε ρυθμισθεί νομοθετικά με την διάταξη του άρθρου 25 παρ. 4 του ν. 4058/2012, καθώς η διοίκηση εξακολουθούσε να αρνείται να εφαρμόσει το νόμο.

Με τις ως άνω αποφάσεις το ζήτημα αντιμετωπίσθηκε με τρόπο αίσιο, αφού οι αιτήσεις ακυρώσεως απερρίφθησαν μεν, αλλά για τον λόγο ότι θεωρήθηκαν άνευ αντικειμένου πλέον, αφού, μετά την άσκησή τους το αίτημα ικανοποιήθηκε νομοθετικά. Περαιτέρω, και επειδή και στο ακροατήριο αλλά και δια των προτάσεων προβάλλαμε τον ισχυρισμό ότι η διοίκηση εξακολουθεί να αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο, το δικαστήριο στο σκεπτικό του έκρινε ότι α) με το υπ’ αριθ. 72175/12/537009/30-4-2012 έγγραφο του Κ.Ο.Α.Δ./ΕΛ.ΑΣ. δεν απαγορεύεται η εφαρμογή του νόμου, και β) ότι τυχόν μελλοντική άρνηση της διοίκησης θα αποτελούσε άρνηση εφαρμογής νόμου ακυρωτέα από το δικαστήριο.

Κατά συνέπεια, και μετά τις αποφάσεις αυτές, η Διοίκηση υποχρεούται στην άμεση αναγνώριση της αντιστοίχισης της Σχολής Αστυφυλάκων ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατά πλήρη δικαίωση των θέσεών μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που στήριξαν αυτήν την προσπάθειά μας και ιδιαιτέρως τον κ. ΛΙΟΤΣΟ Σπυρίδωνα, ο οποίος ως τέως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσής μας και νυν Πρόεδρος της Ένωσης Πειραιά, όσους χειρίστηκαν και συνέβαλαν στην επίλυση του θέματος καθώς και τα περιφερειακά σωματεία της Αττικής.

Η Ένωσή μας προσπαθεί υπεύθυνα να στοχοποιεί τα προβλήματα και να προβαίνει σε ενέργειες που μπορεί να επιφέρουν λύσεις και όχι να εξαντλείται σε απλές, στείρες και άγονες καταγγελίες των προβλημάτων.

Για το Δ.Σ.

- Ο -                                                     - Ο -
Πρόεδρος                                      Γεν. Γραμματέας



ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: