Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

STOP στην οριζόντια περικοπή του επιδόματος Ειδικής Απασχόλησης των Ενστόλων με ρεαλιστική πρόταση βελτίωσης του υπάρχοντος μισθολογίου


poasy
Αθήνα 21 Ιουλίου 2011  
Αρ. Πρωτ.: 504/4/43  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση προκάλεσε στους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας η δρομολογούμενη περικοπή κατά 50% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, από 162,70 € σε 81,37 € για Αστυφύλακες-Λιμενοφύλακες-Πυροσβέστες-Υπαξιωματικούς, από 212,92 € σε 106,46 € για Ανθυπαστυνόμους – Κατώτερους Αξιωματικούς και από 375,65 € σε 187,83 € για τους Ανώτερους Αξιωματικούς.

"Υιοθέτηση" των ορφανών παιδιών όσων συναδέλφων μας θυσιάζουν τη ζωή τους στο υπηρεσιακό καθήκον


shmata_poasy-poaxiaΑθήνα 20 Ιουλίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 605/10/10α


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      Ολοκληρώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (20/07/2011) στην Ολομέλεια της Βουλής με ομόφωνη απόφαση όλων των Πολιτικών Κομμάτων η διαδικασία «υιοθέτησης» των ορφανών παιδιών όσων συναδέλφων μας θυσιάζουν τη ζωή τους στο υπηρεσιακό καθήκον.
 vouli gia tekna synadelfon 1 Με το πέρας των εργασιών, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ Φίλιππο, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση όλων των συναδέλφων με την παράκληση να μεταφέρει τις ευχαριστίες μας σε όλους τους Βουλευτές μαζί με τις αγωνίες μας για το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους οι Έλληνες αστυνομικοί, οι οποίοι προσβλέπουν στην ουσιαστική συμβολή και ανταπόκριση των Ελλήνων Βουλευτών στον αγώνα μας για μια σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αναγκαία η νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα εξαιρούνται όσοι απολύθηκαν ή απολύονται με 35 έτη Υπηρεσίας από την κατάταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ.


poasyΑθήνα 14 Ιουλίου 2011   
Αρ. Πρωτ.: 504/4/41γ    

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
Κοιν.:1) Υπουργό Οικονομικών
         κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ευάγγελο
         2) Τον Υφυπουργό Οικονομικών
         κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ Φίλιππο
         3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
         κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
         4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
        Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
     Ως γνωστόν οι Αστυφύλακες, Αρχιφύλακες, Ανθυπαστυνόμοι, Αξιωματικοί προερχόμενοι εξ Ανθυπαστυνόμων, πλην των Αξιωματικών Τ.Ε.Μ.Α., δεν αποστρατεύονται με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας όταν συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης στο Σώμα, παρότι η 35ετία για τους παλιούς ασφαλισμένους ή 40ετία για τους νέους ασφαλισμένους αποτελεί αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής σχέσης για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Κράτους.
     Για να θεωρηθεί σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς για την κατηγορία αυτή των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, η αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής σχέσης , θα πρέπει είτε να αποστρατευτούν με το όριο ηλικίας ή το γενικό όριο αποστρατείας των 60 ετών , είτε να αποταχθούν για πειθαρχικούς λόγους από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να ευρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους του Κράτους, αλλά ακόμα και μεταξύ άλλων στελεχών μας, μόνο από το γεγονός ότι προσελήφθησαν νέοι (18 ετών), αγνοώντας το γεγονός ότι έχουν συνεισφέρει περισσότερα χρόνια στο ασφαλιστικό σύστημα.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 7/7/2011

poasy
Αθήνα 8 Ιουλίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 200/3/19
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 7/7/2011
  Συνεδρίασε χθες, 7 Ιουλίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας και λαμβάνοντας υπόψη του τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2011, καθόρισε την περαιτέρω αγωνιστική του πορεία με γνώμονα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ένστολου δυναμικού και την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Μειώσεις που θεσμοθετήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ειδικεύθηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο

poasy

Αθήνα 6 Ιουλίου 2011 
Αριθμ. Πρωτ.: 500/6/14 
Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες
    Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
    Σας αποστέλλουμε συνημμένα αναλυτικούς πίνακες, στους οποίους εμφαίνονται οι ποσοστιαίες μειώσεις - περικοπές που επιβάλλονται στα ατομικά μας εισοδήματα, είτε μέσω των ειδικών εισφορών (εφάπαξ εισφορά αλληλεγγύης - μηνιαία εισφορά υπέρ ανέργων - ειδική εισφορά υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ.ο.κ.), είτε από την αύξηση της φορολογίας λόγω της μείωσης του ποσού του αφορολόγητου ατομικού εισοδήματος. Μειώσεις που θεσμοθετήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ειδικεύθηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο, και αφορούν όλους τους εργαζόμενους - συνταξιούχους στον δημόσιο τομέα και συνεπώς και εμάς.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                               Αθήνα 29 Ιουνίου 2011
                                                                                                                                   Αρ. Πρωτ.:200/4/120

Οι Ομοσπονδίες μας παρακολουθούν με έντονη ανησυχία και αναστάτωση τα διαδραματιζόμενα - επαναλαμβανόμενα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.
Ήδη πληροφορούμαστε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον σαράντα συνάδελφοί μας και άγνωστος αριθμός συμπολιτών μας σε μια άκρως επικίνδυνη σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, η οποία πυροδοτήθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες,