Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 2 & 3/11/2011

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου 2011 η συνεδρίαση του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας με αντικείμενο την εκτίμηση των τελευταίων εξελίξεων και την πορεία του συνδικαλιστικού μας αγώνα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης με οξύ αντίκτυπο στο πολιτικό σύστημα και στην Κυβέρνηση της Χώρας.


  Κατά τη συνεδρίαση των συνδικαλιστικών μας οργάνων επαναλήφθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης η αταλάντευτη απόφαση όλων για ενωτικό αγώνα με την καθολική και ουσιαστική συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των συναδέλφων σε κάθε στάδιο ενεργειών της Ομοσπονδίας ώστε να παρεμβαίνουμε πιο ισχυροί και πιο αποτελεσματικοί εκεί που απευθυνόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων. Τονίστηκε δε ότι όποιες κι αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όπως κάναμε μέχρι σήμερα χωρίς να αφήνουμε περιθώρια παρερμηνειών της ξεκάθαρης στάσης μας.

  Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά θέματα, υπογραμμίστηκε για άλλη μια φορά ότι όλες οι Ενώσεις οφείλουν ελεύθερα και ανοικτά να πραγματοποιήσουν σύμφωνα με το νέο νόμο για τη συνδικαλιστική μας λειτουργία Γενικές Συνελεύσεις και να καλέσουν τους συναδέλφους να αναδείξουν τα νέα τους όργανα με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπου δε προβλέπεται ίδρυση νέων Ενώσεων, να υπάρξει άμεση ευθυγράμμιση με τις επιταγές της νέας συνδικαλιστικής πραγματικότητας. Αντικαταστατικά δεν θα λειτουργήσει κανείς. Υπάρχει δουλειά για όλους στις ομάδες εργασίας, και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές μπορούν να το δηλώσουν. Εξάλλου, όλες οι Ενώσεις είναι ισότιμες για την Ομοσπονδία και όσοι κόπτονται για την ενότητα πρέπει να το αποδείξουν εμπράκτως.
  Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Ομοσπονδία μας συνεχίζει ένα σκληρό αγώνα με καθημερινές παρεμβάσεις και ενέργειες. Σε ένα μήνα από το προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκαν 70 καίριες παρεμβάσεις μεταξύ των οποίων οι ένστολες διαμαρτυρίες που απέδειξαν και πάλι ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η Κυβέρνηση με τη δική μας πίεση προέβη στη βελτίωση των διατάξεων για τον περιορισμό των περικοπών της σύνταξης όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ενώ η έκτακτη εισφορά θα καταλήγει στο ΜΤΣ. Επίσης ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα διευκόλυνσης των δανειοληπτών συναδέλφων μας.
  Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ακραίες συμπεριφορές ορισμένων στις κινητοποιήσεις, που έχουν ως στόχο να οδηγήσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην απαξίωση, την απομόνωση και εσωστρέφεια.
  Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες για περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόσο αυτών που έγιναν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το σωματείο της Αττικής, όσο κι εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, στη Μυτιλήνη και στη Χίο. Τονίστηκε δε η ανάγκη μεγαλύτερου ανοίγματος των τοπικών σωματείων στην κοινωνία με τη διοργάνωση και ημερίδων όπως αυτή της Ομοσπονδίας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου φέραμε την κοινωνία μέσα στην αστυνομία, σε έναν χώρο ταμπού για την κοινωνία.
  Διεξοδικά ενημερώθηκε επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την 2-11-2011 τα γραφεία μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. . Εκ μέρους μας κατέστη σ' αυτόν σαφές ότι τις κρίσιμες τούτες ώρες με το βάρος που καλούνται να σηκώσουν όλοι οι συνάδελφοί μας, οφείλει η Αστυνομική Ηγεσία να συμβάλλει στη στήριξη των αιτημάτων μας, τόσο των θεσμικών όσο και των οικονομικών.
  Προμετωπίδα του αγώνα μας εξακολουθεί να είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας, η θεσμική θωράκιση του αστυνομικού από κάθε πλευρά, η αναμόρφωση του μισθολογίου, η μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαφύλαξη του Κώδικα Μεταθέσεων, θέματα για τα οποία ο κ. Αρχηγός υπερθεμάτισε, μένει ωστόσο να δούμε απτά αποτελέσματα και των δικών του ενεργειών.
  Στον κ. Αρχηγό τέθηκαν επίσης τα αιτήματα για την εξέλιξη των ανθυπαστυνόμων, για τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας, για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών συναδέλφων, για την εξαίρεση των αστυνομικών από την αυτόφωρη διαδικασία και την καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ.
  Εκ μέρους των Ενώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της 3-11-2011 αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι λόγω της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες ιδίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης οι αποσπάσεις στις υπηρεσίες της FRONTEX και τα απαιτούμενα κονδύλια, οι οριακές καταστάσεις στους καταυλισμούς αλλοδαπών στον Έβρο, η αναγκαιότητα έγκαιρης οργάνωσης της κατασκηνωτικής περιόδου για τα παιδιά μας το καλοκαίρι, η μη πληρωμή των ενταλμάτων και ο κίνδυνος απώλειας ανεκτέλεστων παλαιών ενταλμάτων για τα οδοιπορικά. Τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις διμοιρίες που μετακινούνται από την επαρχία (διάθεση λεωφορείων) αλλά και το ότι πρέπει η υπηρεσία να ανακοινώνεται δυο φορές την εβδομάδα κλπ.
  Το Γενικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα για την κατάσταση των Ταμείων Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης και του Κλάδου Υγείας της Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι δεν επιχορηγούνται από το Κράτος επειδή δεν είναι κύριας ασφάλισης Ταμεία. Επειδή κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υπάρχει προβληματισμός, καθώς δεν είναι εφικτό ακόμα να προσδιοριστούν οι επιδράσεις του «κουρέματος» του δημοσίου χρέους, πάντως το γεγονός ότι ο αριθμός των ομολόγων είναι μικρός αμβλύνει τις ανησυχίες. Εκτίμησε ότι ο Κλάδος Υγείας έχει αναλογιστικά πλεονάσματα και με την εξυγίανση που επιχειρείται στη συνταγογράφηση, θα μειωθεί το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης.
  Για την επικουρική ασφάλιση είπε ότι ολοκληρώνονται οι αναλογιστικές μελέτες καθώς οι οικονομικές χρήσεις που είναι τώρα πλεονασματικές τα επόμενα χρόνια θα είναι ελλειμματικές λόγω της αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους 1:1.
  Κλείνοντας την ενημέρωση, κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα να στηρίξει τη λειτουργία του ΤΕΑΠΑΣΑ το οποίο αποτελεί δική μας περιουσία, ώστε να πιέσουμε περισσότερο για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του, προτού οδηγηθεί σε διοικητική κατάρρευση.
  Εκ μέρους των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Χαλικιά και Νικολάου Φράγκου καθώς και του πρώην Αντιπροέδρου επί οικονομικών θεμάτων κ. Απόστολου Ρίζου, παρουσιάστηκε η πρόταση διαλόγου για την αναμόρφωση του μισθολογίου μας προκειμένου να είναι δίκαιο και ορθολογικό, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των συναδέλφων και την τραγική κατάσταση της οικονομίας.
  Ακολούθησε η ολοκλήρωση των εργασιών με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο επαναβεβαίωσε την καθολική βούληση όλων για ενδυνάμωση και κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων.
  Η Ομοσπονδία με την αγωνιστική της δράση δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα τις δύσκολες ώρες που περνάμε και οποιεσδήποτε και αν είναι οι εξελίξεις εμείς οφείλουμε να προχωρούμε σταθερά και αταλάντευτα για τη διασφάλιση των χειμαζόμενων συναδέλφων μας.
  Λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης εξουσιοδοτήθηκε η Ε.Γ. της Ομοσπονδίας να καθορίσει περαιτέρω δράσεις και ενέργειές μας με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των μελών μας και την επιτυχή έκβαση των διεκδικήσεών μας.
Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η πολιτική των περικοπών και της απαξίωσης του λειτουργήματός μας.
Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια: