Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

"ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ρυθμίσεις του Ν.3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και το Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» που κατετέθη στη Βουλή την 14/7/2011, σας εκθέτουμε τα κατωτέρω:

Ως εκπρόσωποι του χαμηλόμισθου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούμε φρόνιμο να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα και να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από μέρους σας ότι οι προβλεπόμενες αναδρομικές μειώσεις (ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας με κράτηση 2% επί του συνόλου των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου και ειδική εισφορά των ασφαλισμένων του Ταμείου Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων με κράτηση 1% επί του συνόλου των αποδοχών των δικαιούχων του Ταμείου που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 01/01/2011 έως 31/07/2011, κατανέμονται ισόποσα και συνεισπράττονται με τις εισφορές των επόμενων μηνών του έτους 2011), καταρρακώνουν τη δεινή οικονομική κατάσταση των Αστυνομικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον φανερή αδυναμία ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες και να τίθενται από εδώ και πέρα θέματα επιβίωσης.


   Παραδείγματα περικοπών βάσει των παραπάνω κρατήσεων σε Αστυνομικούς που εργάζονται πέραν του πενθημέρου και εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία:
- Αστυφύλακας με 8 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 149 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 950 ευρώ ανά μήνα. 
- Υπαρχ/κας με 15 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 166 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.000 ευρώ ανά μήνα.
- Αρχιφύλακας με 22 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 199 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.250 ευρώ ανά μήνα.
- Αρχιφύλακας έγγαμος, με 23 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 210 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.250 ευρώ ανά μήνα.
- Αρχιφύλακας έγγαμος πατέρας δύο τέκνων, με 25 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 225 ευρώ και οι καθαρές διαμορφώσεις αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.600 ευρώ ανά μήνα.

    Σας ενημερώνουμε ότι, με την οικονομική πολιτική σας, ΄΄ ποδοπατήσατε τις κόκκινες γραμμές ΄΄, οι κρατήσεις στον μισθό μας είναι πλέον υπέρογκες και η επιβίωση των οικογενειών μας κινδυνεύει άμεσα.
Επειδή εσείς που νομοθετείτε δεν υπάγεστε στην μισθοδοσία του Έλληνα Αστυνομικού και επειδή με την κυβερνητική πολιτική σας αφήσατε να γίνουμε ο ΄΄ αποδιοπομπαίος  πολίτης ΄΄ της κοινωνίας, σας καλούμε έστω και την τελευταία αυτή στιγμή να αντιληφθείτε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει ΄΄ βυθιστεί ΄΄ η Ελληνική Αστυνομία και μαθηματικά οδηγείτε στην οικονομική εξαθλίωση το προσωπικό της, τους Έλληνες Αστυνομικούς.
   Σας καλούμε να γίνεται κοινωνοί του προβλήματος πριν είναι αργά, καθώς ήδη παρουσιάζεται έλλειμμα ασφάλειας από το τεράστιο έλλειμμα στην υλικοτεχνική υποδομή και με αυτή την οικονομική ασφυξία του προσωπικού ΄΄ σκοτώνεται ΄΄ και το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού .
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο γενικό ξεσηκωμό του Έλληνα Αστυνομικού, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτός από όλους ο παραγκωνισμός μας, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει αύριο.
  Πλέον στο τραπέζι της μάχης έχουν μπει όλα τα ΄΄ όπλα ΄΄ για την προάσπιση της επιβίωσής μας και πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας :
Άραγε αξίζει να δουλεύεις ως Έλληνας Αστυνομικός ;;;


Για το Δ.Σ.
- Ο -                                                                       - Ο -
            Πρόεδρος                                                    Αν. Γεν. Γραμματέας
     ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης                                             ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων
EURO_PSALIDI

Δεν υπάρχουν σχόλια: