Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 7/7/2011

poasy
Αθήνα 8 Ιουλίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 200/3/19
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 7/7/2011
  Συνεδρίασε χθες, 7 Ιουλίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας και λαμβάνοντας υπόψη του τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2011, καθόρισε την περαιτέρω αγωνιστική του πορεία με γνώμονα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ένστολου δυναμικού και την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.

  Στη συνεδρίαση προσήλθε και απάντησε σε ερωτήσεις συναδέλφων κλιμάκιο αξιωματικών του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής με επικεφαλής τον Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Φλήρη, ενώ τις προτάσεις μας όσον αφορά τα οικονομικά αιτήματα ανέλυσε το προεδρείο της Ομοσπονδίας.
  Μετά από διεξοδική συζήτηση καθορίστηκαν οι κόκκινες γραμμές πέρα από τις οποίες το συνδικαλιστικό μας κίνημα αποφασίστηκε να αντιδράσει με κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας ως ένστολων πολιτών που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού που υπηρετούμε, όσο και ημών των ιδίων ως κοινωνικών οντοτήτων που αντιδρούν στην υποταγή και στην εκμετάλλευση.
  Συγκεκριμένα, για το μισθολόγιο, να ξεκινάει η εισαγωγή - αφετηρία με τη μονάδα από τον αστυφύλακα – λιμενοφύλακα – πυροσβέστη - μόνιμο λοχία. Με δικαιότερους συντελεστές (κλιμάκια), ορθολογικά σε αναλογική βάση, ενισχύοντας τους νέους, έως και 15 έτη υπηρεσίας, χαμηλόμισθους αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες – αρχιφύλακες - ανθυπαστυνόμους και αξιωματικούς της Σ.Α.Ε.Α., καθόσον σήμερα πένονται. Με ενσωμάτωση – σύνδεση των τακτικών μας επιδομάτων στις βασικές μας αποδοχές. Με τη διατήρηση και αύξηση του επιδόματος Ειδικών συνθηκών και θεσμοθέτησης του επικινδύνου της εργασίας, την αύξηση του επιδόματος Διοίκησης – Θέσης ευθύνης – Θέσης επιτελικής ευθύνης. Με ξεχωριστούς Κωδικούς του Προϋπολογισμού για την πέραν του 5νθημέρου εργασία και τη νυχτερινή απασχόληση η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες το μήνα, ώστε να μην είναι εξουθενωτική η διατασσόμενη υπηρεσία - εργασία του αστυνομικού, με ανθρώπινα ωράρια, καθώς και με θεσμοθέτηση υπερωριακής αμοιβής διασφαλίζοντας όποιον και για οποιοδήποτε λόγο διαταχθεί για εκτέλεση υπηρεσίας με την ύπαρξη της αντίστοιχης αμοιβής .
 Ειδικότερα:
- Με ειδικό κωδικό στο Προϋπολογισμό για την διασφάλιση όσων εκτελούν υπηρεσίες που προβλέπονται από το Π.Δ. 394/2001 άρθρο 1 παρ. β΄ και γ ΄ (μάχιμες υπηρεσίες) .
- Με ειδικό κωδικό για την διασφάλιση όσων εκτελούν υπηρεσίες που προβλέπονται από άρθρο 1, παρ. α Π.Δ. 394/2001 (Γραμματειακή ή Γραφική Υπηρεσία – Υπηρεσία Τεχνίτη κάθε ειδικότητας ).
  Πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. προηγήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, με τον οποίο συζητήθηκαν τα εκκρεμή θέματα και επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση ενέκρινε μετά και από τις δικές μας πιέσεις την πρόσληψη 1.400 αστυνομικών φέτος μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς επίσης και το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού τέθηκε προς συζήτηση επίσης η δική μας πρόταση για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής η οποία μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση της βίας, τις διαδηλώσεις και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να καθορίσει την κλιμάκωση του αγώνα μας, ανάλογα με τις εξελίξεις - διαβουλεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
  Τα νέα χαράτσια και οι νέες περικοπές δαπανών, όπως καθορίζονται στα τελευταία πακέτα μέτρων, συνιστούν νέα πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
Είμαστε σε ετοιμότητα για νέους πιο δυναμικούς αγώνες.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια: