Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

poasy
Αθήνα 29 Απριλίου 2011 
Αρ. Πρωτ.:900/6/6 
Πρωτομαγιά 2011
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ,
Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και την εφαρμογή των δυσβάστακτων για κάθε εργαζόμενο οικονομικών μέτρων, από την πρωτοφανή κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος,
την αποψίλωση των εργασιακών δικαιωμάτων και γενικότερα από τον εγκλωβισμό της χώρας σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, που παγώνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά που την ίδια ώρα αποτελούν πρόκληση πρώτου βαθμού για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια άλλη, προοδευτική, αναπτυξιακή και παραγωγική πορεία του τόπου μας.
Ως ένστολο κομμάτι του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος της χώρας μας αρνούμαστε να δεχθούμε την υποταγή στα κελεύσματα των αγορών στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης της οικονομίας και της αντιμετώπισης της πολύπλευρης κρίσης στην οποία περιήλθε η χώρα μας. Καταγγέλλουμε τους λυμεώνες του εθνικού πλούτου και τις πολιτικές εκείνες που τους έδωσαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν την πατρίδα μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Απαιτούμε από τον πολιτικό κόσμο να εργαστεί με πνεύμα εθνικής ενότητας ώστε να αντιμετωπιστούν συναινετικά τα δυσεπίλυτα προβλήματα και οι όποιες νέες προκλήσεις. Είναι εθνική ανάγκη η αναζήτηση ενός κοινού λόγου για την έξοδο από την κρίση αντί της στείρας αντιπαράθεσης και της περιχαράκωσης σε πολιτικές που δεν έχουν λαϊκή απήχηση και οδηγούν εκατομμύρια εργαζομένων στο δρόμο του αγώνα.
Καταγγέλλουμε την χρησιμοποίηση της Αστυνομίας ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο καθώς πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ότι τα κοινωνικά προβλήματα, ιδίως τώρα σε συνθήκες κρίσης δεν λύνονται με την κατασταλτική δύναμή της.
Σ' αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί χαιρετίζουμε τους αγώνες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο, μη λησμονώντας ότι είμαστε κι εμείς θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Τιμούμε σήμερα την εργατική Πρωτομαγιά, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας όχι μόνο για να δικαιώσουμε κι εμείς εκείνους που έδωσαν κάποτε τη ζωή τους ενάντια στην καταπίεση και τα δεσμά του εργασιακού μεσαίωνα, αλλά και για να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι για την Ελλάδα και τους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.
Δυναμικό παρών στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων. Η δύναμη είναι στους πολλούς, η ελπίδα στους αγώνες!
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια: